Weibo'da Ortaya Çıkan Yeni Çentikli Geniş Ekran Görseli, Meizu X8'e mi Ait?

Kısa bir süre sonra yeni bir lansman ile yeni amiral gemilerini tanıtması beklenen Meizu, orta sınıf yeni bir model ile kullanıcılara sürpriz yapabilir.

Son olarak 2016 yılında piyasaya sürülen Meizu X modelinden sonra beklenenin aksine Meizu Pro 7 Plus, Meizu M6s, Meizu E3 ve Meizu 15 ve Meizu 15 Plus gibi birçok Meizu marka Android cep telefonu piyasaya sürüldü. Daha sonra Android Go işletim sistemine sahip cihazlar ile Meizu 16 Plus gibi diğer bazı akıllı telefon modelleri hakkında çeşitli haberler ortaya çıktı. Ancak son gelen bilgiler diğerlerinden biraz daha farklı olarak çentikli bir ekrana sahip Meizu X8’den haber veriyor.

İlk olarak bazı özellikleri ve görüntüsü Weibo üzerinden paylaşılan cihazın tasarımına baktığımız zaman, çentikli çerçevesiz geniş ekranını göz önüne alınca onun bir prototip olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu özelliklerin Meizu X8’de kullanılma ihtimali, onun orta sınıf bir cihaz olduğundan ötürü biraz düşük. Meizu X8 hakkında gelen bilgiler son derece kısıtlı ancak onun Mi 8 SE ile rekabet edebileceğini biliyoruz.

Burada görülen ön panel tasarımı ve ekran boyutu hakkında konuşacak olursak, belki de Meizu orta sınıf ancak tasarımı bakımından biraz daha iyi bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor diyebiliriz. Ortaya çıkan yeni özellikleri eski Meizu X ile karşılaştırınca onun orta menzilli bir telefon olması beklenebilir bir şey. Böylesi bir telefonda 300 dolar fiyat etiketi, Android Oreo işletim sistemi ve Mi 8 SE modelinde bulunan Snapdragon 710 işlemcisi beklenen özellikler olarak ön plana çıkıyor.

Yeni Meizu X8’in gelecek ay tanıtılacak olan Meizu 16 ve Meizu 16 Plus amiral gemileriyle birlikte tanıtılma ihtimali oldukça ağır basıyor. Almanya’nın Berlin kentinden düzenlenecek olan IFA etkinliğinde yapılacak lansman, tüm soru işaretlerine ışık tutmaya yetecektir.