Belgesel Kanallarıyla Tanınan Discovery, Kendi Yayın Platformunu Oluşturacak

Discovery Communications'ın 14 Mart'ta Scripps Networks Interactive'i satın almasıyla beraber şirketin, kendi yayın platformunu oluşturmayı düşündüğü öğrenildi.

Discovery'nin CEO'su David Zaslav'ın bir endüstri etkinliğinde yaptığı açıklamalara göre şirket, ayda 5 ila 8 dolar arasında bir fiyatla kendi yayın platformunu sunmayı hedefliyor. Yayın hizmetinin hangi ülkelerde verileceği ve hangi tarihte kullanıcılara sunulacağı ise belirtilmedi.

Discovery kanalları günümüz itibariyle neredeyse tüm canlı yayın platformlarında bulunmaktadır. Bununla birlikte akış ortamının bu günlerde ne kadar rekabetçi hale geldiği göz önüne alındığında, birçok tüketicinin Discovery'ye bağımsız bir teklif olarak ödeme yapıp yapmayacağı da bir bilinmez olarak karşımıza çıkmakta.

Tüm girişimlere rağmen Discovery'nin, tüketicilerin gerçek bir çeşitlilik oluşturmasını sağlayan Amazon’un Prime Video hizmeti ile daha başarılı olacağına inanılmakta. Yakın zamanda açıklanan bir rapora göre Amazon’un kanallarının, tüm doğrudan tüketiciye yönelik video aboneliklerinin yüzde 55’ini oluşturduğu ve daha da büyümekte olduğu belirtildi.