Samsung, Akıllı Telefonlar İçin 12GB RAM Çip Üretimine Başladığını Duyurdu

Yeni nesil bu çipler 10nm işlemle üretiliyor ve telefonlarda önceki sürümlere göre çok daha az yer kaplıyor.

Telefonunuzda her zaman daha fazla RAM isteyenlerdenseniz, Samsung'un sizin için iyi haberleri var.

Kore merkezli elektronik devi, bu perşembe yeni 12GB LPDDR4X RAM çipinin üretimine başladığını duyurdu. Android telefonların çoğu, Samsung Galaxy S10'da olduğu gibi 8GB RAM veya Google Pixel 3'de olduğu gibi 4GB RAM ile beraber geliyor.

Samsung Galaxy S10 Plus'ın seramik sürümü zaten 12GB RAM'le geliyor fakat bu yeni modülü değil, bunun yerine 20nm'lik bir işlemle hazırlanmış eski bir ürünü barındırıyor.

Yeni 12GB kapasitesindeki çip, Samsung'un açıklamasına göre telefonun güç tüketimini en aza indirirken batarya için daha fazla alan sağlayan 10nm'lik bir işlem kullanıyor. Bu yeni bellek modülüne sahip telefonlar beşten fazla kamerayı, daha büyük ekran boyutlarını, yapay zeka modüllerini ve 5G'yi rahatça idare edebilecek. Aynı zamanda telefonda yapılacak zor ve çoklu işlemler, daha az güç gerektirecek.

Samsung Electronics'in Memory Marketing departmanında başkan yardımcısı olan Sewon Chun, şu açıklamayı yaptı: "LPDDR4X ile küresel akıllı telefon üreticilerinin hızla artan taleplerini karşılamak için en iyi şekilde konumlandırılmış birinci sınıf mobil bellek üreticisi olarak konumumuzu güçlendiriyoruz."