İddia: Borderlands 3'ün Fragmanında Oyunun Çıkış Tarihi Belli Oldu

Borderlands 3'ün geçtiğimiz günlerde yeni bir fragmanı yayınlanmıştı. Bu fragmandan yola çıkarak bir Reddit kullanıcısı, oyunun çıkış tarihini bulduğunu iddia ediyor.

Oyun geliştiricisi Gearbox, geçtiğimiz PAX East panelinde Borderlands 3’ün oldukça heyecanlandırıcı bir tanıtım videosu paylaşmıştı ancak ne yazık ki oyun hakkında başka bilgi verilmedi. Oyunun çıkış tarihi veya hangi platformlarda oynanabilir olacağına dair henüz net bir bilgi yok. Fakat bu yeni yayınlanan tanıtım videosunun üzerinde derin bir inceleme yapan bir Reddit kullanıcısı, Borderlands 3’ün çıkış tarihinin 1 Ekim olacağını söylüyor.

Daha açık olmak gerekirse ‘Zottlepanda’ isimli Reddit kullanıcısı, videoda yer alan iki sahneyi bir araya getirerek bir çıkış tarihi bulduğunu iddia ediyor. Bahsedilen sahneler ise fragmanda 1:40'da ve 1:52’de beliren sahneler. İki sahnede de gizli sayılar mevcut fakat fragman çok hızlı ilerlediğinden dolayı ancak kare kare izlenildiğinde gözlemlenebiliyor. İlk sahnede beliren sayı ‘01’, ikinci sahnedeki sayı ise ‘10’. Ek olarak belirtelim, bu sayıların ikisi de aynı fontta ve aynı renkte yazılmış.

Bu iki sayı, farklı tarih formatlarına göre iki tarihe işaret edebilir: 10 Ocak ya da 1 Ekim. İşte işler tam da burada heyecan verici bir hale geliyor. 2019 yılının Ekim ayı, Borderlands’in 10. yıl dönümü oluyor. Yani 3. oyunu böyle bir zamanda çıkarmak iyi bir satış politikası olarak nitelendirilebilir. Bu da bu iddiayı güçlendiriyor. 1 Ekim günü, salı gününe denk geliyor. Bu da bir oyunu piyasaya sürmek için en genel geçer günlerden biri.

Tekrar belirtmekte fayda var, bu sadece bir iddia. Nitekim Gearbox, 3 Nisan’da oyunun çıkış tarihini açıklayacak.