Boeing, 737 Max 8 Tipi Uçakların Aylık Üretiminde Azalmaya Gidiyor

Güvenlik sisteminde ortaya çıkan sorunlarla gündeme gelen Boeing'in 737 Max 8 tipi uçaklarının üretiminde azalmaya gidilecek.

ABD’li uçak üreticisi Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, yaptığı açıklamada nisan ayının ortasından itibaren 737 Max tipi uçakların üretiminde azalmaya gidereceklerini söyledi. Şirket geçici bir süre boyunca bu 737 Max’in üretim sayısını ayda 52’den 42’ye düşürecek.

Son zamanlarda karıştığı kazalarla gündeme gelen 737 Max tipi uçakların tasarlama ve geliştirme süreçlerini yeniden gözden geçireceklerini söyleyen Muilenburg, bunun için de bir komite kurulmasını istediğini dile getirdi.

Endonezya Lion Havayolları ve Etiyopya Havayollarına ait 737 Max 8 tipi uçakların geçirdikleri kazalardan sonra resmi Twitter hesabından özür dileyen Muilenburg, her iki kazada da Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi’nde bir hata payının olduğunu kabul etmişti.

Birçok ülke Boeing 737 Max tipi uçaklara hava sahasını kapattığını dile getirdikten sonra Boeing, uçağın güvenlik sistemiyle ilgili ek önlemler alsa da henüz bu ülkelerde ne zaman uçuş izni alacakları net olarak bilinmiyor.