Facebook, Milyonlarca Instagram Kullanıcısının Şifresini Düz Metin Olarak Saklamış

Facebook, yalnızca on binlerce Instagram şifresinin düz metin olarak saklandığı makalesini güncelledi ve sorunun milyonlarca Instagram kullanıcısını etkilediğini belirtti.

Facebook, Mart ayında gerçekleştirdiği açıklamada milyonlarca Facebook kullanıcısının şifresinin düz metin olarak saklandığını itiraf etmişti. Bununla birlikte Facebok, konuyla ilgili olarak yayınladığı bildiride bu durumdan yüz milyonlarca Facebook Lite kullanıcısının ve yalnızca on binlerce Instagram kullanıcısının etkilendiğini belirtmişti.

Kullanıcıların e-posta adreslerinin ve şifrelerinin düz metin olarak saklanması demek, Facebook sunucularına erişimi olan herhangi bir Facebook çalışanının herhangi bir kullanıcının Facebook şifresini kolaylıkla görüntüleyebilmesi anlamına geliyor. Bu nedenle Facebook çalışanları ile aranızı iyi tutsanız iyi olur.

Facebook, konuyla ilgili bilgilendirme gerçekleştirdiği metinde dün akşam itibarıyla bir güncelleme gerçekleştirdi. Makaleye yapılan güncellemede Instagram kullanıcılarının şifrelerinin düz metin olarak saklandığı yeni günlükler keşfedildiği ve söz konusu şifre skandalından milyonlarca Instagram kullanıcısının etkilendiği belirtildi.

Facebook’un neden yeni bir gönderi oluşturmak yerine eski gönderiyi güncellemeyi tercih ettiği bilinmiyor ancak söz konusu bilgilerin daha az kişiye ulaşmasını umduğu düşünülüyor. Facebook’un unuttuğu şey, şirketin son birkaç yıldır karıştığı skandallar nedeniyle sürekli olarak dikkatle takip edildiği.