Steam, Etkileyici Toplam ve Aylık Aktif Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Valve'ın ünlü oyun platformu Steam'in kullanıcı istatistikleri belli oldu. Ortaya çıkan bir rapora göre dünya üzerindeki Steam hesapları sayısı tam 1 milyar.

Ünlü oyun platformu Steam ile ilgili bazı raporlar ortaya çıkarıldı. Bu raporlara bakılacak olursa Steam'de bugüne kadar oluşturulmuş olan hesap sayısı 1 milyar. Kaba bir hesapla dünyadaki her 7 kişiden birisi Steam hesabına sahip.

Elbette bu sayıların içerisinde sunuculardan uzaklaştırılmış hesaplar, dolandırıcılık amaçlı kurulmuş hesaplar ve bot hesapları da bulunuyor. Bunların haricinde özellikle de Counter Strike: Global Offensive oyunundan yasaklanan ve yeniden hesap alan hileciler de bulunduğunu söylemek mümkün. Ancak Steam açısından bakılacak olursa bu sayı az bir miktar değil. Ayrıca aktif kullanıcı sayılarında da gözle görülebilir bir artış mevcut. Daha öncelerden duyurulan 67 milyon aktif kullanıcı sayısı kısa bir süre içerisinde 90 milyona çıkmış durumda. Bu durumun en büyük faktörü ise Çin. Steam'in popülerliği Çin'de hızla artmaya devam ediyor ve bu da aktif kullanıcı sayılarında gerçekleşen artışı net olarak açıklayabiliyor. 

Ülkede bir dönem Steam platformu yasaklanmıştı. Daha sonra erişimin yeniden açılması ve turnuvaların Çin'de düzenlenmesi, Steam için faydalı olmuştu. Ancak buna rağmen Çinli Steam kullanıcılarının yüzde 87.5'i standart ödeme yöntemlerini kullanmadıkları ortaya çıktı. Bunun sebebi ise alınan işlem ücretleri. 

Steam üzerinde anlık istatistikleri takip edebileceğiniz bir yer de bulunuyor. Aktif kullanıcı sayılarını görüntüleyebileceğiniz o sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Görülebileceği üzere anlık olarak kullanıcı sayıları buradan takip edilebiliyor. Aynı sayfadan en çok hangi oyunların oynandığını ve bu oyunlarda kaç kullanıcı olduğunu da görebiliyorsunuz. İşte en çok oynanan oyunlar;