Android Q, Telefonunuz Kilitli Değilken Hassas Bildirimlerinizi Gösterecek

Android’in yeni tasarladığı sürüm olan Android Q ile telefonunuzun kilidini açtıktan sonra kilit ekranında hassas bildirimlerinizi görebileceksiniz.

Telefonunuza bir bildirim geldiğinde telefonunuzun kilit ekranından bunları kontrol etmek istiyor olabilirsiniz. Android işletim sisteminde daha önceden hassas bildirimlerin gizliliği özelliği Android’in Lollipop sürümüyle birlikte gelmişti ancak yalnızca kilit ekranımda bildirimleri gizli şekilde görüntüleyebiliyordunuz. Bunun yanı sıra bildirimleri okumak için telefonunuzu açmanız ve uygulamaya gitmeniz gerekiyordu. Şimdiyse yeni bir özellik gün yüzüne çıkmış gibi görünüyor.

Beta 4 sürümünde, bireysel bildirim ayarlarının ve kilit ekranda bulunan ögelerin yeniden düzenlenmesiyle birlikte telefonunuzun kilit ekranında bildirimlerinizi görüntüleyebileceksiniz. Beta 3 sürümünde karşımızda kilit ekranda ‘hassas bildirimleri gösterme’ şeklinde bir seçenek vardı ancak Beta 4 sürümünde bu özellik ‘hassas bildirimleri yalnızca kilit açıldığında göster’ şeklinde değiştirildi.

Bu özellik, telefonunda Smart Lock özelliğini kullanan kişilerin kullanabileceği bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin güvenilen bir alanda olmadığınız zaman (Android işletim sisteminde evinizi ‘güvenilen bölge’ olarak belirlediğiniz zaman o sınırlar dahilinde telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmıyor.) telefonunuzdaki bildirimlerin görünmemesini isteyebilirsiniz. Yeni özellik sayesinde bu bildirimleri kilit ekrandayken görüntüleme imkanınız olacak.