Apple ve Microsoft, Windows İçin Yeni Bir iCloud Uygulaması Geliştirdi

Microsoft ve Apple, stabilite sorunları bulunan Windows için iCloud uygulaması üzerinde çalışarak uygulamayı yeniden geliştirdiler.

Apple ve Microsoft, uyumluluk sorunlarından arındırılmış bir iCloud Drive deneyimi oluşturmak için güçlerini birleştirdi. Windows’ta kullanılabilir olan yeni bir iCloud uygulaması, bugün Windows 10 kullanıcıları için yayınlandı. Kullanıcılar artık PC ya da akıllı telefonları üzerinden kolaylıkla iCloud hesaplarına erişerek fotoğraf, video, e-posta ve dosyaları gibi istedikleri verilere ulaşabilecek.

Eski iCloud’un ‘başarısız’ Windows versiyonunun ardından bu sürümün birçok kişiyi mutlu edeceği düşünülüyor. Hatta geçen sonbaharda yaşanan iCloud - Windows 10 faciasından sonra bu ortak çalışmanın çok daha iyi bir deneyimi sunacağı da söyleniyor.

Geçen seneki iCloud faciasında, PC’lerinde iCloud yüklü kullanıcılar, bilgisayarlarına son Windows 10 güncellemesini yükleyememişti. Apple bir süre sonra Windows 10 uyumlu bir sürüm yayınlamış olsa bile PC kullanıcıları yine de farklı sorunlarla karşılaştı.

Tabii ki iki rakip teknoloji devinin oluşturduğu bir teknolojinin uyumunun zeytinyağı ve su karışımı gibi olması fazlasıyla beklendik bir şey. Özellikle teknolojik cihazların artmasıyla birlikte farklı cihazlar da farklı aile bireyleri tarafından kullanılabiliyor. Bu sebeple tek bir ekosistem içerisinde kalmak fazlasıyla güç bir hale gelmiş durumda. Hal böyle olunca rakip bile olunsa teknoloji şirketlerinin belirli alanlarda ortak çalışmaları da bir zorunluluk haline geliyor.