Chernobyl’in Yapımcısı, Kaza Alanında Çekilen Düşüncesiz Fotoğraflara Tepki Gösterdi

Son zamanlarda ciddi bir başarıya ulaşan Chernobyl dizisinin yapımcısı Ceazig Mazin, felaket alanında düşüncesiz bir şekilde fotoğraf çekilenlere tepki gösterdi.

Son zamanlarda fotoğraf çekmek ve beğeni almak için neredeyse her şeyi yapabilecek olan sosyal medya fenomenlerinin ya da fenomen olmak isteyenlerin yeni uğrak alanı Çernobil felaket alanından fotoğraf yağmaya devam ediyor.

Son zamanlarda HBO’nun Chernobyl isimli dizisi, birçok insanı felaket alanına gitmeye teşvik etti. Bu alanda nükleer santral arıza çıkartıp o zamanlar Sovyetler Birliği olan alanda devasa bir nükleer patlamaya yol açmıştı.

Tarihteki en büyük felaketlerden biri olan Çernobil, televizyonda yayınlanmaya başladığı günden itibaren nükleer santrali ziyaret eden ziyaretçi sayısında ciddi bir artış gerçekleşti. Bu ziyaretçiler, ziyaretlerini ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi tercih etti.

Bu alanda fotoğraf çekmenin herhangi bir sakıncası bulunmasa da bazı fotoğraf çekenlerin zafer işareti yapması ya da orada hayatını kaybetmiş insanlara karşı ‘saygısızlık’ olarak algılanabilecek şekillerde poz vermesi büyük bir tepki uyandırdı.

Chernobyl dizisinin yapımcısı ve yazarı olan Crazig Mazin ise sabrı taştıktan sonra bu ilginç eğilimle ilgili bir açıklama yaptı. Twitter adresi üzerindeki açıklamada “Orada canlarını veren ve feda edilen insanlara saygılı şekilde davranın” ifadelerini kullanan Mazin, ziyaretçilerin orada bir felaket gerçekleştiğini unutmamaları gerektiğini belirtti.