HBO’nun Chernobyl Dizisini Beğenmeyen Rusya, Kendi Dizisini Yapacak

79
10
3
3
2
HBO ekranlarında yayınlanan ve yılın en iyi dizileri arasında gösterilen Chernobyl, Rusya’nın ağır tepkisini çekmiş durumda. Rusya, Chernobyl’i bir sabotaj olarak gösterdiği kendi dizisini çekecek.

HBO ekranlarında yayınlanan Chernobyl dizisi, 1986’da yaşanan felaket hakkındaki detayları ekrana getiriyordu. Bu mini seri, dünya çapında oldukça büyük ses getirdi. IMDb’de de zirvede yer alan yapımı hiç sevmeyen bir ülke var: Rusya.

Putin’in yönetimindeki Rusya, Chernobyl dizisine karşılık olarak kendi dizisini yapmaya karar verdi. Ülkedeki bir televizyon kanalı, nükleer reaktördeki patlamanın CIA ajanlarının işi olduğunu iddia eden kurgusal bir yapım hazırlıyor.

The Moscow Times’ın haberine göre, Rus medyası için kahramanlarının hikayesini HBO’nun -bir Amerikan kanalının- anlatması, hazmetmesi zor bir durum. Ülkedeki haber kanalları, HBO’nun yapımını eleştiriyor. Bazı eleştirmenler, bu serinin Rusya’nın saygınlığına zarar verdiğini iddia ediyor. Bazıları da mini serinin olayları iyice karikatürize ettiğini savunuyor.

Rus NTV kanalı, HBO’nun anlattığından farklı bir hikaye anlatacağı bir Çernobil dizisi çekecek. Dizinin temelini oluşturan bu teoriye göre Amerikalılar, Çernobil santraline sızdılar. Hatta iddialara göre o gün tesiste Amerikan istihbarat servisi ajanlarının olduğuna dair tarihi kanıtlar var.

Rusya’nın Soğuk Savaş döneminden beri devam eden daimi karşı propaganda sistemi bir kez daha devreye girmiş gibi gözüküyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/06/05/chernobyl-hbo-tv-show-russia-makes-its-own-version-a-cia-spy-story/
79
10
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
79
10
3
3
2