Saatte 325 Km Hıza Ulaşan Dünyanın En Hızlı Zırhlı Aracı: Audi RS7

AddArmor'un zırh kaplamasını ve ekstra koruma önlemlerini eklediği Audi'nin RS7 aracı, zırhlı araç ağır olur ön yargısını tamamen yıkıyor. Araç saatte 325 km hıza ulaşabiliyor.

AddArmor'un kaplamasını yaptığı Audi’nin Avrupa B4 seviyesi korumaya sahip APR ayarlı zırhlı aracı RS7, saatte tam 325 km hıza çıkabiliyor. Aracın 4 litre çift turbolu V8 motoru, 760 beygir gücü ve 800 lb tork gücü için düzenlenmiş ve bu sayede dünyanın en hızlı zırhlı aracı olma unvanını da kapmış durumda. Araç, 0’dan 100 km/sa’ya sadece 2,9 saniyede çıkıyor.

Eski nesil çelik plakalar sebebiyle zırhlı araçların oldukça ağır olduğu düşünülürdü ancak RS7’de kullanılan polikarbonat çelikten 10 kat daha güçlü ve çelikten %60 daha hafif. Zırhın, balistik camla birleştirildiği araç .44 Magnum’u durdurabilecek dayanıklılığa sahip.

Aracın koruma işlevleri sadece zırhıyla da kalmıyor. Araçta elektrikli kapı tutacakları, sis perdesi sistemi, 120 dB’lik siren ve her kapının üstünde biber gazı dağıtıcısı bulunuyor. Bunların haricinde patlama tespit sistemi, 360 derecelik gece görüşü kamerası, hava araçlarından esinlenilen kör edici ön ışıklar ve darbelere dayanıklı takviyeli arka tampon da araçta yer alıyor.

Eğer ki tüm bunlar bir şekilde kullanılamaz hale gelir ya da hata verirse aracın bagajında tabanca ve saldırı silahlarının konulabileceği biyometrik silah rafları bulunuyor.

Zırhlı araçların artık devasa ve hantal olmayacağını gösteren RS7’nin tam paketinin fiyatı 205 bin dolar, yani yaklaşık olarak 1 milyon 160 bin lira. Bir gün gerçekten korunmaya ihtiyacınız olursa RS7 muhtemelen en iyi tercihlerinizden bir tanesi olacaktır.