Apple ve Google, Android ve iOS'a Gelecek Yeni Emojileri Duyurdu

17 Temmuz Dünya Emoji Günü nedeniyle Apple ve Google, ilerleyen dönemlerde kullanıcıların hizmetine sunulacak olan yeni emojileri duyurdular. Android Q ve iOS 13 ile birlikte hayatımıza, 60 yeni emoji girecek.

Akıllı telefonların popülerleşmesiyle hayatımıza yeni bir kavram girdi; "Emojiler". Pek çok kullanıcı emojileri kimi zaman mesajlarda kimi zamansa sosyal medya gönderilerinde kullanıyor. Geçen yıllar emojilerin sayısını artırmış olsa da yeni emojilerin çıkacağını bilmek, kullanıcıların heyecanlarını artırmaya yetiyor.

Bugün 17 Temmuz. Nedeni bilinmiyor ama dünya genelinde 17 Temmuz, emoji günü olarak kutlanıyor. Hal böyle olunca da Google ve Apple, ilerleyen dönemlerde işletim sistemlerine eklenecek olan emojileri duyurdular. Buna göre ilerleyen dönemlerde, 60'tan fazla yeni emoji hayatımıza girecek.

Her iki şirkette bundan sonraki emojilerinde hem cinsiyet farklılıklarını azaltmayı hem de ten rengi çeşitliliğini artırmaya karar vermiş gibi görünüyor. Google'dan gelen açıklamalara göre Android Q işletim sistemiyle birlikte herhangi bir emojinin üzerine basılı tutulduğu zaman cinsiyet seçimi yapılabilecek. 

Gelecek olan bazı yeni emojilere bakacak olursak;

İlerleyen dönemlerde protez kol ve bacakların emojileri,

engelli sahiplerine yardımcı olmak için eğitilen köpeklerin emojilerini,

farklı tekerlekli sandalye kullanımlarını gösteren emojiler ve 

bir tembel hayvanın emojisi.

Ancak belki de ruh halini anlatabilecek en iyi emojilerden bir tanesi geliyor. Esneme emojisi. Kullanıcılar bundan sonra esneme emojisini kullanabilecekler. 

İşte esneme emojisi:

Elbette burada tek tek paylaşamayacağımız kadar çok sayıda emoji, Android Q ve iOS 13'le birlikte hayatımıza girecek. Eğer 2019 yılında kullanılmaya başlayacak olan emojilerin tamamını görüntülemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.