Çin’de Çocuklara 17 Bin Akıllı Saat Dağıtıldı

Çin’in Guangzhou kentindeki okullarda çocuklara akıllı saat dağıtıldı. Bu saatler sayesinde aileler, çocuklarının konumunu her an görebiliyor. Çocuklar da anında ailelerine erişebiliyor.

Çin’de 2016 yılında hayata geçirilen ‘Akıllı Kampüsler’ projesinin bir parçası olarak, Guangzhou’daki 60 okulda öğrencilere 17 bin akıllı saat dağıtıldı. Ülkenin navigasyon uydu sistemi Beidou ile uyumlu olarak çalışan bu saatler aracılığıyla aileler çocuklarının konumunu hemen öğrenebiliyor. Ayrıca çocuklar da tek tuşla ailelerine ulaşabiliyor.

Çin’de pek çok okulda çocukların okula cep telefonu götürmesi yasak. Bu yöntemin hem öğrencilerin derste dikkatinin dağılmasının önüne geçeceği, hem de anne babaların içini rahatlatacağı düşünülüyor. 

Saatlerin üzerinde yalnızca tek bir tuş bulunuyor. Bu tuşu kullanarak çocuklar ailelerini arayabiliyor. Saati kullanan öğrencilerden Chen Şin, "Saati taktığımda annem ve babam evde olsalar bile benim nerede olduğumu görebiliyorlar. Onları istediğim zaman arayabiliyorum ve mesaj gönderebiliyorum" açıklamasını yaptı. 

Saati geliştiren mühendisler arasında bulunan Zhu Yanjun, su alarmı koydukları saatlerin göl ve ırmaklarda boğulma vakalarını da azaltacağına inandıklarını söyledi. 

Yetkililer, akıllı kampüsler projesi kapsamında okullara yüz tanıma sistemli kapılar ve robotik eğitim asistanları getirileceğini açıkladı. Akıllı kapı uygulaması ülkedeki bazı okullarda halihazırda uygulanıyor. 

15 milyon nüfusu bulunan şehirde 13 bin saat daha öğrencilere dağıtılacak.