Çin'in Uzay İstasyonu, Korkunç Bir Hızla Dünya'ya Doğru Düşüyor

56
53
17
13
5
Çin'in 2016 yılında uzaya fırlattığı Taingong-2 isimli uzay istasyonu, korkunç bir hızla Dünya'ya geri düşüyor. Kontrollü bir şekilde yok edilecek istasyonun ne gibi sonuçlar doğuracağı merakla bekleniyor.

Çin'in Tiangong-2 isimli uzay aracı, Dünya'ya doğru hızlı bir alçalışa geçmiş durumda. Uzay aracının Dünya'ya giriş yaptıktan sonra yanmaya başlayacağı düşünüldüğü için 'inişin' son derece yıkıcı olacağı düşünülüyor.

Devasa bir kütle anlamına gelen uzay istasyonu, bugün yok edilecek ve kalan enkazların Dünya'ya tekrardan girişi de kontrollü bir şekilde gerçekleşecek. Enkazlar, Pasifik Okyanusu'nun Yeni Zelanda ve Şili arasında kalan kısmına düşecek.

çin

Şu an için hâlâ işlevsel olsa da istasyonun ölümü bir yıl önceden tahmin edilmişti. Büyük bir hızla inişe geçen istasyon, bir saat önce 180 mil irtifaya sahipken şu anda 120 milde bulunuyor.

Yine bir saat önce Dünya'ya oranla yaklaşık 35 derecelik bir açıyla iniş yapan uzay istasyonu Tiangong-2, şu anda neredeyse dik bir şekilde, 81 derecelik bir açıyla Dünya'ya doğru yaklaşıyor.

istasyon

Hiçbir zaman kalıcı bir istasyon olması planlanmayan ve belirli bir noktada yok edilmesi planlanan Tiangong-2, bir otobüs büyüklüğünde ve 8,5 ton ağırlığında. İstasyonun düşüşü sırasında etkilenme ihtimali bulunan ülkelerdeki paniğin artması üzerine Çin Dışişleri Bakanı Lu Kang, "Gerekirse (başka bir deyişle istasyon ülkeye düşerse) ilgili ülkeyle yakın bir bağlantı içerisinde bulunuruz" açıklamalarını yaptı.

Şu anda paylaşılan bilgilere göre aracın saniyede 7,78 kilometre hızında hareket ettiği biliniyor. İstasyonun mevcut konumuna ve istasyon hakkındaki güncel bilgilere bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7264309/Chinas-space-station-plummeting-Earth.html
56
53
17
13
5
Emoji İle Tepki Ver
56
53
17
13
5