Apple, Apple Card Kullanıcılarının Bitcoin Almasına İzin Vermeyecek

Apple Card'ı önümüzdeki ay kullanıcılarına açacak olan Apple, kullanıcılarının Apple Card ile yapamayacağı bir işlemi de açıkladı. Kullanıcılarının kendi kartını kullanarak kripto para piyasasına girmesini istemeyen Apple, Apple Card ile kripto para alışverişini yasakladı.

Bu yılın ortalarına doğru kripto paralar büyük bir hızla artışa geçti. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin kripto paralara olan ilgisinin artmasıyla birlikte kullanıcılar da bu para birimlerine yönelmeye başladı.

Bu senenin başında 4.000 doların altına düşerek en kötü zamanlarından birini yaşayan Bitcoin, kısa bir süre içerisinde 10.000 dolar üzerine çıkarak altın çağını yaşamasa da eski zamanlarına yaklaştı.

Apple, son yaptığı açıklamaya göre yeni kredi kartını yakından incelediğini ve kullanıcıların bir ay sonra kart çıktığı zaman kartla birlikte Bitcoin ya da başka bir kripto para alamayacağını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Wall Street'ten Goldman Sacs'ın web sitesinde yayınlanan anlaşmada, kartlarla kripto para alınamamasının yanı sıra kumarda kullanılabilecek çiplerin ve piyango biletlerinin de alınamayacağı belirtildi.

Bu yılın başlarında duyurulan Apple Card, kullanıcılardan pek de olumlu bir tepki alamamıştı. Hatta birçok kişi, Apple'ın kredi kartı girişimini yersiz bulmuştu. Potansiyel kullanıcılar, kartın yenilikten uzak olduğunu dile getirmişti.

Apple, finansal alana girişinde yakın zamanda Bitcoin'e rakip çıkarmayı hedefleyen Facebook'tan çok daha farklı bir şekilde yaklaşıyor. Bunun yanı sıra Twitter'ın kurucusu da geçtiğimiz günlerde Bitcoin'i son derece sevdiğinden bahsetmişti. Kısaca özetlemek gerekirse bu duruma karşı olan tek teknoloji devi şirketi Apple gibi görünüyor.

Tüm bunların yanı sıra Apple'ın üzerinde ciddi bir baskı da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde son çeyrek kazançlarını açıklayan Apple, gelirinin yarısından daha az bir kısmını iPhone'lardan kazandığını belirtti ve 2019 Nisan-Haziran arasında %12'lik bir düşüş yaşadıklarını da açıkladı.

Apple'ın neden kripto para alımına karşı olduğunu kısaca bir göz atmamız gerekirse Apple, hâlihazırda Amazon ve Microsoft ile yarıştığı için gelirini katlamak istiyor. Dünyanın en değerli şirketi olmak için çaba sarf eden Apple'ın, kripto para piyasasının fazlasıyla volatil olduğu konusunda fikri var ve borçlar içerisinde kalmak istemeyeceğini söylemek de uçuk bir iddia olmayacaktır. Özellikle JP Morgan Chase ve Citi gibi bankaların da aynı korkuyla kripto para alımını yasaklamalarından sonra Apple'ın da bu sebeple böyle bir adım attığı düşünülüyor.