Matrix, 20 Yılın Ardından Sinema Sahnelerine Geri Dönüyor

Sinemanın unutulmaz efsanelerinden olan, çıkış yaptığı seneye göre başarılı görsel efektleriyle dikkat çeken Matrix, 20. yıl dönümüne özel tekrar gösterime girecek.

Dolby, Warner Bros. ve AMC tarafından yapılan açıklamada Oscar ödüllü film Matrix’in, AMC'deki Dolby Sinema'da bir hafta sürecek olan etkinlikte sahnelere geri döneceği açıklandı. Matrix’in 20. yıl dönümünü kutlamak için başlatılacak etkinlik, 30 Ağustos’ta başlayacak ve bir hafta sürecek.

Dolby’nin başkan yardımcısı Doug Darrow, etkinlikle alakalı yaptığı açıklamada “Matrix'i Dolby Vision ve Dolby Atmos'ta tekrar canlandırmak, Wachowski kardeşlerin 20 yıl önce yarattığı şahesere saygı göstergesi niteliğinde. Filmin hayranları, yavaş hareket eden mermiler gibi akıllara kazınan sahneleri son derece ayrıntılı bir şekilde görebilecek ve deneyimleyebilecekler” ifadelerini kullandı.

Warner Bros. Pictures Yayın ve Dağıtım Başkanı Jeff Goldstein ise “Warner Bros., çığır açan sinema filmi Matrix'i Dolby Vision ve Dolby Atmos ile yeniden canlandırmanın gururunu yaşıyor. Dolby Sinema, sinemaseverlere oyunun kurallarını yeniden yazan bu film ile eşsiz bir gerçeklik hissiyatı sunuyor. Dolby, Matrix’i bu hâliyle ilk defa izleyecek olanlar için bile mutlaka görülmesi gereken bir hâle getirdi.” açıklamasında bulundu.

Dolby Sinema, sinemaseverler tarafından “en gelişmiş görseli ve sesi birleştiren, izleyiciler için birinci sınıf sinema” olarak tanımlanmakta. Dolby Vision’ın yardımı ile ortaya çıkan sinema filmleri, diğer sinema salonlarının aksine daha gerçekçi derinlik algısı, daha parlak ve daha canlı renkler sunabiliyor. Dolby Atmos ise filmde canlandırılan insanları çevrenizde ve beyninizin içinde gibi hissetmenizi sağlıyor.

Yönetmen koltuğunda Wachowski kardeşlerin oturduğu film, bilindiği gibi 1999 yılında beyaz perdeye taşınan bir bilim kurgu/aksiyon filmi. Filmde Keanu Reeves'i Neo rolünde, gerçeklik hakkında gerçeği arayan bir hacker olarak görüyoruz. Filmin felsefeyi, dövüş sanatlarını, dönemin hacker kültürünü konu içerisinde harmanlamış olması, filmin bu yüzyılın mihenk taşına dönüşmesinde çok önemli role sahip.