Yerli ve Milli Uçan Arabanın İlk Fotoğrafları Paylaşıldı

Türkiye'nin önde gelen teknoloji markalarından olan Baykar, yerli ve milli uçan arabanın prototipini üzerine çalıştıklarını belirtti. Prototip, hazır olması durumunda TEKNOFEST'te sunulacak.

Dünyada otomobiller konusunda birçok yeni teknoloji ortaya çıkıyor. Otomatik viteslerin ardından otonom sürüşe kadar geldiğimiz ve tamamen sürücüsüz araçları tasarladığımız günümüzde bir diğer amaçsa uçan araba. Bu konuda hazırlıklar yapan Baykar, yeni uçan araba prototipinin görsellerini paylaştı.

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin yerli ve milli ilk uçan araba adayı 'CEZERİ'nin prototipi üzerine çalıştıklarını açıkladı. Uçan araba prototipinin tamamlanması durumunda TEKNOFEST'te uçuş yapacağını da belirten Bayraktar, 'CEZERİ'nin tasarımı ve görünüşüne yönelik görüşleri istediğini belirtti.

'CEZERİ'nin hazır olması durumunda aracı görmek isteyen kişiler, 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'e katılabilir. Aracın görsellerine de aşağıdan ulaşabilirsiniz.