Xiaomi'nin Herkesi Ters Köşe Yapacak Bir Telefon Modeli Üzerinde Çalıştığı İddia Edildi

Xiaomi'nin M1908F1XE koduyla ortaya çıkan ve Mi Mix serisine ait olduğu söylenen modelinin aslında Xiaomi'nin son amiral gemisi Mi 9'un 5G bağlantı destekli bir versiyonu olduğu iddia edildi.

Hem akıllı telefonları hem de diğer teknolojik ürünleriyle adından sıkça söz ettirmeyi başaran Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin son amiral gemilerinden Mi 9'un yeni bir versiyonu için çalışmaların sürdürüldüğü iddia edildi. İddiaların sahibi genelde Xiaomi ile ilgili haberleri sızdırmasıyla bilinen bir isim olunca, bu iddialar çok konuşulacağa benziyor.

Twitter'da Xiaomishka kullanıcı adıyla paylaşımlar yapan ve Xiaomi'nin haberlerini sızdırmasıyla ünlenen kişi, daha öncelerden Xiaomi Mi Mix isimli bir telefon olacağı söylenen M1908F1XE kodlu modelin, aslında Mi 9'un yeni bir versiyonu olduğunu söyledi. Eğer bu söylentiler gerçek olursa, Xiaomi'nin önümüzdeki dönemlerde akıllı telefon piyasasını sallayacağının kesin olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomishka'nın iddialarına göre Mi 9'un yeni versiyonu Xiaomi Mi 9 5G olarak adlandırılacak ve adından da anlaşılabileceği üzere 5G bağlantı desteğine sahip olacak. Ayrıca Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu 2K çözünürlüğünde bir ekranla gelecek ve bu ekranın boyutları büyük olacak.

Ayrıca Xiaomi Mi 9'un 5G versiyonunda gelişmiş kamera özellikleri de olacak ve kameralar yapay zeka desteğiyle birlikte kullanıcılar için fazlasıyla yüksek kaliteli çekim imkanı sunacak. 

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Xiaomi'nin en dikkat çekici yanlarından bir tanesi de büyük bir batarya kapasitesine sahip olacağı ve 45 watt hızlı şarj özelliğini destekleyecek olması. Ayrıca Xiaomi Mi 9 5G, Snapdragon 855+ işlemciden güç bulacak ve kullanıcılara hemen her konuda fazlasıyla iyi bir performans verecek.

Elbette tüm bu açıklamaların bir iddiadan ibaret olduğunu hatırlatmakta fayda var. Xiaomishka her ne kadar daha önceki paylaşımlarıyla kamuoyunun güvenini kazanmış olsa bile Xiaomi'nin böyle bir model üzerinde çalışıp çalışmadığını ancak şirketin resmi açıklamalarıyla birlikte öğrenebileceğiz.