Bir Polis, Ne Olduğunu Bilmediği GoPro Yüzünden Az Kalsın Birini Vuracaktı

ABD'nin San Diego şehrinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. GoPro'nun ne olduğunu bilmediğini söyleyen bir polis memuru, başında GoPro bulunan bir fotoğrafçıya silah doğrulttu. Yaşanan gerilim dolu olay herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan atlatıldı.

ABD polisi kimi zaman adeta GTA 5'ten alınmışcasına trafik kovalamacalarıyla kimi zamansa sert müdahaleleriyle gündeme geliyor. Ancak bu kez yaşanan bir olay, akıllara durgunluk veren cinstendi.

Güney Kaliforniya'nın sahil şehirlerinden bir tanesi olan San Diego'da yaşanan bu olayda bir fotoğrafçı, başında bulunan GoPro'yla gezerken bir polis tarafından yolu kesiliyor. Kafasındaki şeyin ne olduğunu bilmediğini söyleyen polis memuru, fotoğrafçıya silah doğrultuyor.

GoPro'ların çok fazla çeşidinin olduğunu ve ilk bakışta karıştırılabileceğini söylemek mümkün. Ancak fotoğrafçının açıklamalarına rağmen polis memurunun GoPro'nun ne olduğunu bilmemekte ısrarcı olması kafaları karıştırıyor. Neyse ki olay yerine kısa bir süre sonra gelen başka bir polis memurunun GoPro'nun ne olduğunu bilmesinin üzerine fotoğrafçı herhangi bir zarar görmeden GoPro'sunu da alarak yoluna devam ediyor.

İşte yaşanan o anlar:

Geçtiğimiz sene içerisinde yaşanan bu olayın yeni ortaya çıkmasının nedeni polis memurunun GoPro'yu bilmediğini söylemekteki ısrarcılığı. YouTube'da yayınlanan videonun Reddit platformunda tartışılması, yaşanan bu olayı ortaya çıkardı. Pek çok kullanıcı, GoPro'nun neredeyse herkes tarafından bilindiğini veya en azından bir kişinin başında bulunan bir cihazın kamera olabileceğinin anlaşılabileceğini düşünüyor.