Xiaomi, MIUI App Vault Güncellemesiyle Cihazlarına Birçok Yenilik Getiriyor

Xiaomi, pek çok kullanıcı arasında oldukça popüler olan App Vault için yeni bir güncelleme getirdi. Bu güncelleme, karanlık modun yanı sıra pek çok yeniliği de beraberinde sunuyor.

Xiaomi, tavsiyeleri dikkate alarak kullanıcılarına kolaylık sağlamak amacıyla 2017 yılında MIUI 9 Global Stable ile birlikte App Vault'u tanıtmıştı. Nedir bu MIUI App Vault derseniz kısaca özetleyelim; App Vault, çeşitli hizmetler için kartlar içeren, tüm önemli bilgileri tek bir yerde göstermek için Google Asistan kartlarına benzer bir girişimdir diyebiliriz.

Şirket, yakın zamanda kullanıcıların haberleri okuması, yiyecek satın alması, telefonlarını şarj etmesi, bir taksi çağırması, yemek sipariş etmesi, sinema bileti rezervasyonu yapması gibi 40’tan fazla hizmeti hizmet kartlarına eklemişti. Bunlarla yetinmeyen Xiaomi, yayınladığı son güncellemeyle birlikte karanlık modu App Vault'a getiren bir güncelleme daha yayınladı.

App Vault güncellemesi, pek çok yeni özelliği de beraberinde sunacak:

Karanlık mod desteğinin yanı sıra güncelleme, ayrıca WhatsApp ve Facebook önbelleğini temizlemeyi, cihazdaki sorunları bulmayı ve gidermeyi, virüsleri doğrudan App Vault'dan tespit etmeyi ve etkisizleştirmeyi sağlayan yeni ve gelişmiş güvenlik ağı aracını da beraberinde getiriyor.

Tüm bu özelliklerin arasından en dikkat çekenininse ön bellek temizleyicisi olduğunu söylemek mümkün çünkü pek çok kişi, WhatsApp'taki birçok grubun parçası ve hepsi bu gruplardan pek çok görseli tekrar tekrar alıyorlar. İşte tam bu noktada ön bellek temizleyici, cihazdaki WhatsApp klasörünü tarayıp WhatsApp ortamını; Görüntüler, Videolar, Belgeler, GIF'ler ve diğerleri gibi farklı bölümler altında listeleyebiliyor. Bu sayede gereksiz materyallere rahatlıkla ulaşıp temizleyebiliyorsunuz.

Bu özellikler, şu an için yalnızca MIUI 10 Global Beta ROM'larında erişilebilir durumda ancak gelecekte MIUI Global Stable ROM kullanıcıları için de piyasaya sürülmesi bekleniyor.