Qualcomm, 5G Teknolojisinde Çığır Açacak Yeni Teknolojisini Duyurdu

5G bağlantıyı yaygınlaştırmanın yeni hedef olduğu günümüzde herkesi 5G hızlarına kavuşturmak isteyen Qualcomm, dünyanın ilk yüksek güçlü mmWave anten modülü olan QTM527 mmWave anten modülünü duyurdu.

Qualcomm, uzun bir süredir 5G teknolojisinin 4G teknolojisinden çok daha hızlı bir şekilde yayılacağına dair açıklamalar yapıyordu. Bugün bu sözünü destekleyecek bir açıklamada bulunan Qualcomm, önemli duyurular gerçekleştirdi.

Qualcomm, Snapdragon X55 5G Modem-RF System için geliştirdiği Qualcomm QTM527 mmWave anten modülüyle birlikte evlerde ve iş yerlerinde, 5G bağlantı alt yapısını kullanarak mobil operatörlerin sabit internet geniş bant hizmeti sunmasını sağlayacak.

Qualcomm QTM527 mmWave anten modülü, Snapdragon X55 5G Modem-RF System'ın yeteneklerini geliştirerek daha esnek, yüksek performanslı ve kapsamlı bir 5G mmWave CPE tasarımı getiriyor. Qualcomm başkanı Cristiano Amon, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Kapsamlı Snapdragon X55 5G Modem-RF System mimarimiz ve mmWave inovasyonumuz 5G performansı ve kapsamı konularında alanının en iyisi. Sunduğumuz yeni artırılmış alan çözümüyle birlikte tekrar büyük bir mmWave gelişmesi yapacağız ve operatörlerin gelişmiş sabit geniş bant hizmetlerini hem şehir merkezlerinde hem de banliyö gibi alanlarda vermelerine imkan sağlayacağız."

Qualcomm'un sitesinde bulunan açıklamaya göre 5G sabit kablosuz erişim CPE'leri 5G sinyalleri almak için bir çatıya ya da cama yerleştirilerek evlerdeki geniş bantlar için gerekli olan fiber kablo döşeme gereksinimlerini ortadan kaldırıyor. 5G FWA için dünyanın ilk yüksek güçlü mmWave anten modülü olan QTM527 mmWave anten modülü, fiber benzeri performans sağlıyor ve 5G'nin multi gigabit hızlarını ve son derece düşük gecikme sürelerini daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırıyor.