Qualcomm, Yeni Bağlantı Sistemi FastConnect’i Duyurdu

11
3
3
1
1
Qualcomm, yeni kablosuz bağlantı sistemi FastConnect’i duyurdu ancak bu sisteme çoktan sahip olmuş olabilirsiniz.

Kablosuz bağlantı teknolojisi, günümüz akıllı telefonlarının en büyük bileşenlerden biri. Wi-Fi ve Bluetooth şu anda bir akıllı telefonda aranan en olmazsa olmaz özellik. Şimdi de Qualcomm, Snapdragon işlemcilerinde kullandığı yeni FastConnect kablosuz bağlantı sistemini duyurdu.

ABD menşeili teknoloji devi, FastConnect’in hali hazırda Snapdragon 855, Snapdragon 855 Plus ve Snapdragon 8CX PC gibi yonga setlerinde kullanıma uygun, yani aktif olduğunu söylüyor. Bu cihazlar, 8x8 MU-MIMO ve WPA3 gibi Wi-Fi 6 teknolojilerini getiren FastConnect 6200 platformunu kullanıyor.Aslında Qualcomm, hangi cihazların FastConnect 6200’i kullandığını da birer birer açıkladı. Bu cihazlar şunlar: Xiaomi Mi 9, LG G8, OnePlus 7 Pro ve Nokia 9 Pureview.

qualcomm

Bu cihazların neden şu an Wi-Fi 6’yı desteklemediği sorulunca (ki Galaxy S10 serisi destekliyor) Qualcomm, bu cihazların da bu özelliğe kavuşabileceğini belirtti. Ancak şirket bu cihazların rekabette olduğu diğer cihazlarla neredeyse aynı Wi-Fi performansını gösterdiğini de ekledi.

Ayrıca FastConnect 6800’de duyuruldu

Şirket mevcut teknolojisini güncellediği gibi yeni FastConnect 6800 platformunu da duyurdu. Snapdragon yongalara sahip telefonlar için en yeni kablosuz alt sistemi olan OFDMA ve 1024QAM gibi Wi-Fi 6 teknolojileri bu sayede geliyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/qualcomm-fastconnect-1022505/
11
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
1
1