Kojima, Çıkışına 1 Ay Kala Death Stranding Hakkında Önemli Bir Detayı Açıkladı

Geliştiriciliğini Kojima Productions'ın üstlendiği, Sony Interactive Entertainment tarafından PlayStation 4 için yayınlanacak oyun Death Stranding, oyun dünyasında heyecanla bekleniyor. Çıkışına 1 ay kalan oyun hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Projenin başındaki isim Hideo Kojima, Death Stranding'deki NPC'ler hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Ana karakter Sam Bridges'i yönlendireceğimiz yeni Kojima oyunu Death Stranding, kadrosuyla ve grafikleriyle oyun dünyasında bomba etkisi yaratacak. 8 Kasım tarihinde PlayStation 4 platformunda yayınlanacak oyun, oynayanlarda adeta bir film izlemiş olma hissi uyandıracak.

Bilindiği üzere 3 yıldır merakla beklenen Death Stranding'in çıkış tarihi bir fragman ile duyurulmuş, oyun hakkında bazı detaylar da bu fragmanla gün yüzüne çıkmıştı. Dünyayı tekrar bir araya getirmek için çalışan Sam Bridges'in hikâyesini anlatacak oyunun oynanışı hakkında Hideo Kojima da bugün bir açıklama yaptı. Kojima'nın açıklamalarına göre oyun içinde alacağınız kararlar, oyuncu olmayan karakterleri yani NPC'leri etkileyecek.

Kojima: 'Aldığınız kararlar kadar almadıklarınız da NPC'leri etkileyecek'

Moskova'da bir müzede hayranlarıyla bir araya gelen Hideo Kojima, oyundaki NCP'lerin kaderinin tamamen oyuncunun elinde olduğunu söyledi. Oyundaki bir karakter üzerinden örnek veren Kojima, "Oyunda, yeraltında yaşamakta olan bir karakter bulunuyor. Bu karakter, hasta ve ilaca ihtiyaç duyuyor. Ana karakterimiz Sam, bu karaktere ilaç götürebiliyor. Bu görev, oyununun başlarında gerçekleştiğinden dolayı zorunlu bir görev ancak oyunun devamında oyuncular, hasta karaktere sürekli olarak yardım edebilir ve ilaç taşıyabilirler" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Kojima, "Oyun sürekli olarak ilerlediğinden ve hasta karakterin geride kalmasından dolayı birçok oyuncunun bunu unutacağına eminim. Oyuncular hatırlayıp geri döndüklerindeyse hasta adam ölmüş olacak" diyerek aslında oyuncu olmayan karakterlerin de oyun içi kararlardan etkileneceğini belirtti.

Oyunun birden fazla sonu olup olmayacağı sorularını yanıtsız bırakan Kojima, oyundaki karar mekanizmasının insanlar arasındaki ilişkinin nasıl geliştiği konusunda ilginç gözlemler sunacağını belirtti. 8 Kasım'da PlayStation 4 için yayınlanacak olan oyunun başka hangi ilginç özelliklerle geleceğini hep birlikte göreceğiz.