Eski Bir Rockstar Çalışanından GTA 6 ile İlgili Heyecanlandıran Açıklama

Geçtiğimiz dönemlerde Rockstar Games için çalıştığını söyleyen bir 3 boyut tasarımcısı, şirketin pek çok projesinde yer aldığını açıkladı. Projelerin ismini paylaşmayan tasarımcı, GTA 6 ile ilgili ipucu verdi.

Oyunseverler son dönemlerde en çok, oyun sektörünün fenomeni Grand Theft Auto serisini konuşuyorlar. Bunun nedeni, oyunla ilgili olarak sayısız sızıntının olması ancak Rockstar Games'in konuyla ilgili hiçbir açıklamasının olmaması. Hal böyle olunca da oyunseverler, ortaya atılan iddiaların hepsine kulak asar hale geldiler ve her iddia, GTA 6 ilgili heyecanı biraz daha arttırıyor.

Şimdi ise eski bir Rockstar çalışanından, ilginç bir çıkış geldi. Verdiği bir röportajda Rockstar Games'in yeni oyununa değinen eski çalışan, Rockstar Games'in birden çok projesinin olduğunu ve bu projelerin bazılarında yer aldığını söyledi. Açıkça GTA 6 demeyen eski Rockstar çalışanı, Rockstar Games'in GTA 6 üzerinde çalıştığını en azından doğrulamış oldu.

Açıklamaların sahibi Angith Jayarajan isimli bir 3 boyut tasarımcısı. Jayarajan, temmuz 2017'den mart 2018'e kadar Rockstar Games'in Hindistan yapılanmasında çalıştığını söylüyor. Tasarımcı verdiği röportajda, başta Red Dead Redemption 2 olmak üzere Rockstar Games'in pek çok projesinde çalıştığını söylüyor. Jayarajan, projeleri isimlendiremediğini söylüyor ancak Rockstar Games'in hangi projeler üzerinde çalıştığı zaten biliniyor.

Rockstar Games'in üzerinde çalıştığı projelerden ilki, ilk kez 2006 yılında piyasaya sürülen Bully isimli oyunun devamı. Şirketin, Bully 2 üzerinde çalıştığı zaten su götürmez bir gerçek. Hatta bu oyunun geliştirilme sürecinin durdurulduğuna dair iddialar da bulunuyor. Konuyla ilgili bir başka iddia ise Bully 2'nin ışın izleme teknolojisine sahip olacağı ve bunun, GTA 6 için test edileceği yönündeydi. Ancak hangi iddianın gerçeği yansıttığı bilinmiyor.

Şirketin üzerinde çalıştığı bir diğer proje ise, yeni bir Max Payne oyunu olabilir. Ancak bununla ilgili olarak bugüne dek neredeyse hiçbir bilgi ortaya çıkmadı, hatta konuyla ilgili iddia edilen şeyler bile olmadı. Dolayısıyla da bu olasılık, bir hayli düşük görünüyor. Bu projenin haricinde ise Rockstar Games, tamamen yeni bir oyun üzerinde çalışıyor olabilir ancak şirketin mevcut oyunları zaten fazlasıyla popüler. Dolayısıyla böyle bir girişim, Rockstar Games için riskli olabilir.

Rockstar Games herhangi bir açıklama yapmamış olsa da GTA 6'nın yaklaşmakta olduğu artık bir gerçek. Ancak oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında en ufak bir tahminde bulunmak fazlasıyla zor. Şirket, GTA 6'yı PlayStation 5 ve Xbox Project Scarlett ile birlikte piyasaya sürmeyi düşünebilir ya da bekleyebilir. Belki de kısa bir süre sonra GTA 6 ile tanışırız. Bunu ancak zaman gösterecek.