Xiaomi’nin Yeni Amiral Gemisi, Ağır Çekim Özellikli Ön Kameraya Sahip Olabilir

Dünyanın dört numaralı akıllı telefon üreticisi olan Çinli teknoloji devi Xiaomi, Apple’ın yeni nesil iPhone 11 modellerinde olduğu gibi ağır çekim özelliğine sahip bir ön kamera üzerinde çalışıyor.

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı yeni nesil iPhone 11 ailesinin öne çıkan özelliklerinden biri de, selfie kameralarının slow motion, yani ağır çekim desteğine sahip olmasıydı. ABD’li teknoloji devinin ayak izlerini takip eden Xiaomi, Apple’ın ‘Slofie’ adını verdiği bu özelliği kendi akıllı telefonlarına yerleştirmek için çalışıyor.

Android akıllı telefonların arka kameraları, uzun yıllardan bu yana yavaş çekim özelliğini destekliyor. Buna rağmen selfie kameraları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Nedeni bilinmez ama daha önce hiçbir üretici, ön kameralara yavaş çekim özelliğini getirmeyi düşünmedi ya da bunu gerçekleştirmedi. Belki teknik yetersizliklerden, belki de gerek duyulmadığı için... Nihayet bu yıl hem Samsung hem de Apple’ın yeni amiral gemilerinde bu özelliği gördük. Şimdi ise bu iki markaya Çinli teknoloji devi Xiaomi de katılıyor.

Mobil yazılım geliştirme platformu XDA Developers’ın üyesi kacskrz, Çinli şirketin slofie özelliğini kendi cihazlarına getirmek için çalıştığını tespit etti. Xiaomi’nin, MIUI Kamera uygulamasında, 120fps’de 720p video kaydeden ön kamera için yeni bir ağır çekim modu eklediğini gösteren bir kod keşfeden kacskrz, yeni özelliğin yaklaşan Xiaomi Mi CC9 Pro’da karşımıza çıkabileceğini söyledi.

Çinli markanın yeni amiral gemisinin, 50x dijital zoom yapabilen tam 108MP çözünürlüğünde bir ana kameraya sahip olması bekleniyor. Orijinal ismi Mi CC9 Pro olan akıllı telefon, 14 Kasım’da düzenlenecek uluslararası etkinlikte tüm dünyaya Mi Note 10 ismiyle lanse edilecek.