Perseid Meteor Yağmuru Ülkemizde de İzlendi: İşte Türkiye'de Çekilen Fotoğraflar

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen Perseid Meteor Yağmuru, uzay tutkunlarına unutulmaz anlar yaşattı. Saatte 200 kadar gök taşının görülebildiği olay, ülkemizde de yakından takip edildi. Bu doğal güzelliğe şahit olmak isteyen vatandaşlar, yaşadıkları şehirlerin yüksek yerlerine çıkarak atmosfere girip yanarak kül haline gelen meteorları izlediler.

Geride bıraktığımız üç gece, uzay tutkunları için fazlasıyla hareketli geçti. Çünkü yılda bir kez gerçekleşen "Perseid Meteor Yağmuru", 11, 12 ve 13 Ağustos gecelerinde uzay tutkunlarına eşsiz bir deneyim yaşattı. Ülkemizde de gözlemlenebilen meteor yağmuru, vatandaşların yıldız kayması olayına doymasını sağladı.

1992 yılında Swift-Tuttle isimli kuyruklu yıldızının Dünya'nın yakınından geçmesiyle birlikte arda kalan kalıntılar, Perseid'i oluşturuyor. Her yıl gerçekleşen meteor yağmuru, Jüpiter'in çekim gücü sayesinde saatte 200 meteorun görülebilmesini sağlıyor. İnsanlar, uygun koşullar altında bu güzelliğe şahit olabiliyorlar.

Perseid Meteor Yağmuru, Türkiye'nin dört bir yanından izlendi

Türkiye'nin dört bir yanında bu doğa güzelliğine şahit olmak isteyen vatandaşlar, şehirlerin kalabalıklarından uzaklara çekilerek, Perseid Meteor Yağmuru'nu izlediler. Kayseri, Bolu, Ankara ve Antalya gibi ülkemizin hemen her yerinden vatandaşlar, yakaladıkları yıldız kaymalarını fotoğraflayabilmek için de ciddi bir çaba sarf ettiler.

Yıldız kaymalarını şehir merkezlerinde izlemek çok zordur. Çünkü şehrin aydınlığı, bu doğal güzelliğin sönük kalmasına yol açar. İşte bu durumun bilincinde olan uzay tutkunu vatandaşlarımız, yaşadıkları şehrin dış ve yüksek bölgelerine çekilerek Perseid Meteor Yağmuru'nun güzelliklerine şahitlik ettiler. Bu bağlamda vatandaşların tercih ettiği lokasyonlardan bir tanesi de 3,916 metre rakımlı Erciyes Dağı'ydı.

Perseid Meteor Yağmuru, Perseus Takımyıldızı bölgesinden izlenebiliyor. İşte bu yüzden de bu meteor yağmuruna Perseid adı veriliyor. Dünya, Swift-Tuttle'ın kalıntılarından oluşan bulutun arkasına girdiği zaman da bu görsel şölen meydana geliyor. 

İşte Türkiye'nin farklı lokasyonlarından çekilmiş meteor yağmuru fotoğrafları

Ankara

Antalya

Konya

Kayseri

Bolu

Kütahya