Ay'a Ayak Basan İlk İnsan Neil Armstrong’un Oğlu: “Babam Uzaylıların Varlığına İnanıyordu”

43
14
3
1
0
Apollo 11 ile Ay’a ayak basan ilk insan olan Neil Armstrong’un yazılım mühendisi olan oğlu Mark Armstrong, babasının uzaylıların varlığına inandığını söyledi.

20 Temmuz 1969’da Apollo 11 ile Dünya tarihinde ilk kez Ay’a ayak basan isim olan Neil Armstrong’un oğlu Mark Armstrong, babasının uzaylıların varlığına inandığını belirtti. Ay’a ayak basmadan hemen önce “Bir adam için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözleriyle insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Neil Armstrong, 25 Ağustos 2012’de hayatını kaybetmişti.

Silikon vadisinde yazılım mühendisi olarak çalışan Neil Armstrong’un oğlu Mark Armstrong, babasının dünya dışı bir yaşam olduğuna inandığını söyledi. Neil’in hiçbir zaman dini inancı hakkında konuşmadığını söyleyen Mark, aynı zamanda diğer astronotlar gibi hiçbir zaman manevi bir deneyim yaşamadığını söyledi. Mark Armstrong’un en önemli açıklaması ise babasının “insanlığın evrende yalnız olmadığını hissettiğini” söylediği açıklaması oldu. 

“İnanmamak küstahlık olurdu”

Babasıyla yaşadıkları bir anıyı anlatan oğul Armstrong, “Bir kere birinin babama dünya dışı yaşama inanıp inanmadığını sorduğunu ve onun cevap olarak ‘inanmamak küstahlık olurdu’ dediğini duydum” şeklinde açıklama yaptı. 

Apollo programının insanlığın inancını yükselttiğini ve geleceğimiz için daha fazla çalışmak gerektiğinini önemine vurgu yaptığını söyleyen Mark Armstrong, dünyadaki her insanın hala kendilerini Ay’a inişin bir parçası olarak hissettiğini belirtti. 

Apollo görevleri, komplo teorilerinin odağında

NASA’nın Ay’a insanlı uçuşlar düzenlediği Apollo görevleri bugünlerde aslında Ay’a hiç gidilmediği şeklinde komplo teorilerine sahne oluyor. Yalnız tek iddia bunlar değil, aynı zamanda dünya dışı yaşamın kanıtlarının da Ay da bulunduğu iddia ediliyor. Bu teoriye göre Ay yolculuklarının 1972’den sonra durdurulmasının sebebi dünya dışı yaşama dair kanıtlar bulunmuş olmasıydı. 

Elbette bu iddialar, 2024 yılında Ay’a tekrar gidilirse çürütülmüş olacak. NASA, üstelik Avustralya, Kanada, Avrupa ve Japonya’yla bir ortaklık kurarak Ay üzerinde sürdürülebilir bir istasyon kurmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/202008061042605157--aya-ilk-adim-atan-adamin-oglu-mark-armstrong-babam-uzaylilarin-varligina-inaniyordu/
43
14
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
14
3
1
0