Hangi iPhone'lar iOS 13 Güncellemesini Alacak?

81
30
14
11
7
Geçtiğimiz günlerde önce 25 Mart'ta özel bir etkinlik düzenleyeceğini, ardından da her sene yaz aylarında düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2019'un 3 ve 7 Haziran arasında gerçekleştirileceğini açıklayan Apple, iddialara göre iOS 13 ile birlikte eski iPhone kullanıcılarını oldukça üzecek.

25 Mart'ta Steve Jobs Tiyatrosu’nda "Gösteri Zamanı" sloganıyla tanıtılan etkinliği gerçekleştirmeye hazırlanan Cupertino merkezli şirket, aynı zamanda yeni iPhone'lar ve yeni işletim sistemi hazırlıklarına da son hız devam ediyor.  Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2019'u 3 - 7 Haziran arasında gerçekleştireceğini açıklayan şirket, yeni işletim sistemi iOS 13'ü de bu tarihler arasında duyurabilir.

Açıklanan tarihlerin ardından elbette akla gelen ilk soru, hangi cihazların iOS 13 güncellemesi alacağı oldu. Ortaya atılan iddialara göre iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s ve iPhone 5c, ne yazık ki iOS 13 güncellemesine kavuşamayacak.

Daha önceki güncellemelerde de bazı eski iPhone modellerine desteği kesen Apple, iOS 13'ün performans gereklilikleri sebebiyle böyle bir karar almış görünüyor. Tabii ki bunun henüz kesinleşmediğini hatırlatalım. Zira sürpriz yapmayı seven Apple, kullanıcılarını memnun etmek adına bu cihazların bazılarına iOS 13 desteği sunabilir.

Daha önce yapılan konsept tasarımlara ve yeni gelen bilgilere göre iOS 13, beraberinde birçok yenilik getirecek. Özellikle geçtiğimiz yıl macOS Mojave için getirilen "Karanlık Mod", iOS 13 ile gelecek en büyük değişiklik olabilir. Ayrıca yeni işletim sisteminde arayüzde ve dosya yönetim işlevlerinde de bazı değişiklikler yapılacağı söyleniyor.

iOS 13'le birlikte gelecek özellikleri ve hangi cihazların yeni işletim sistemine kavuşacağını öğrenmek için en az 3 Haziran'a kadar beklememiz gerekiyor. İddiaların doğru olup olmadığını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.log.com.tr/ios-13-hangi-iphonelar-a-destek-vermeyecek/
81
30
14
11
7
Emoji İle Tepki Ver
81
30
14
11
7