Sosyal Medyada Viral Olan, Güzel Hediye Paketlemenin Sırrını Gösteren Video

16
10
1
1
0
Sosyal medyada ortaya çıkan bir hediye paketleme videosu, izleyenleri şaşırtıyor. Görüntülerde çok basit bir hareketle, hediye kaplanırken sıklıkla yapılan bir hataya çözüm sunuluyor.

Hediye paketlemek maharet ister. Çok basit gibi görünse de hediyeleri kayıpsız kaplamak için pek çok makale yazıldı ve mükemmel bir hediye paketinin matematiği ortaya kondu. Son olarak internette viral olan bir video, saniyeler içinde hediye paketlemenin önemli bir inceliğini göstererek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Hediye paketleme teknikleri, insanlar arasında çeşitlilik gösteriyor. Öyle ki internette bu konuda açıklayıcı ve eğitici tonlarca farklı video var. Aslında hediye paketleri, insanların becerilerine güvenmekte en çok korktukları sanat ve matematik gibi alanları bir araya getiriyor. Ancak internetin yeni çılgınlığı olan video basit bir bakış açısıyla sizi de aydınlatabilir.

Köşegenleri kullanmak ekonomi yapmanın sırrı denebilir. Özellikle kitap gibi hediyeler için kağıdın gereksiz alanlarını azaltıyor ve katlanabilecek alanı maksimum hale getiriyor. Yukarıdaki gibi düz kaplamaya çalışıp kağıdı yettiremeyen insanlar için önemli bir taktik.

Hediye en verimli şekilde nasıl paketlenir?

hediye paketleme

Diyelim ki elimizde 4 x 5 birimlik (20 birim kare) boyutlarda bir kitabımız ve 7 x 9 birimlik (63 birim kare) de bir kağıdımız var. Eğer düz bir şekilde kaplasaydık sadece arkalı önlü minimum 40 birim karelik alana ihtiyacınız olacaktı. Ancak bir baktınız ki, geriye kalan alanı da kaybettiniz. Hediyenizi tamamen sarmak için aslında bir yönde yeterince uzun bir sayfaya ihtiyacınız var.

4 x 5 kitap için, bir kenarı en az 8 veya diğer kenarı en az 10 olan bir kağıt kullanmak gerekiyor. 8 x 8 veya 10 x 6 da yeterli olacaktır. Aşağıda gördüğünüz gibi yeşil ve pembe çizgilerle çizilen alanlar, kağıdı katlamanız gereken yönü gösteriyor.

hediye paketleme incelikleri

Kağıdı 45 derece döndürdüğünüzde kağıt aynı boyutta olmasına rağmen birdenbire daha büyük görünüyor. Köşelerdeki tüm fazladan boşlukları kazandınız ve artık artık kağıdınızın en uzun kısmını oluşturuyorlar. Böylece kolayca katlayabiliyorsunuz.

Unutmayın, önemli olan kaybedilen alanları verimli bir şekilde kullanabilmek ve köşelerden gelen ekstra alan kitabı rahatlıkla katlayabilmenizi sağlıyor. Önümüzde yeni yıl var ve hediyeleriniz için denemelere başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.popularmechanics.com/science/math/a30248623/gift-wrapping-trick-geometry/
16
10
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
10
1
1
0