League of Legends Yama Notları: İşte 10.14 ile Gelen Tüm Yenilikler

112
11
9
7
0
Aylık milyonlarca kullanıcıya sahip League of Legends’a her 2 haftada bir gelen yama notlarının detaylarına bakıyoruz. Gelin son yamada hangi karakterlerin güçlendirildiği veya zayıflatıldığı gibi en önemli kısımlara ve diğer yeniliklere bakalım.

League of Legends, günümüzde hâlâ milyonlarca aktif oyuncuya sahip olan bir oyun. 2009 yılında piyasaya sürülen oyunun her sene ülkeler ve ayrıca Dünya çapında (Worlds 2019) turnuvaları düzenleniyor. Oyunun bu kadar sevilmesinin en büyük sebeplerinden biri de LoL’ün ücretsiz olması. Ülkemizde de oldukça popüler olan oyuna, geliştirici Riot Games tarafından her ay dengeleme yamaları geliyor. Oyuncu kitlesi böylesine büyük olunca Riot Games, her 2 haftada bir güncelleme yapıyor ve yama notlarını yayınlıyor.

LoL oyuncuları için bu yamaları okumak bazen yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Biz de olarak bu yama notlarının en can alıcı kısımlarını, gelen her yama ile birlikte güncelleyerek sizlere sunacağız.

League of Legends 10.14 yaması: Yamada öne çıkanlar

Şampiyonlara gelen önemli iyileştirmeler:

Karthus:

karthus

Her beceri düzeyinde, işini ehli ormancılar tarafından rakip takımı alaşağı eden Karthus, bu yamada ne hikmetse bir güçlendirme aldı. Karthus'un taban can ve hareket hızı değeri artırıldı. Q yeteneği Hortlak Mayın'ın hasarı 45/65/85/105/125 (+0,3 Yetenek Gücü)'nden 50/70/90/110/130 (+0,35 Yetenek Gücü)'ne çıkartıldı. E yeteneğinin mana yenilemesi artık her zaman etkin ve artık saniye başına 4 kez hasar veriyor.

Sejuani:

sejuani

Sejuani geçtiğimiz sezon, tanklığının yanı sıra büyük bir yetenek gücü oranıyla bezenmiş hasara sahip olduğundan dolayı hasarı zayıflatılmıştı. Bu sefer de çok güçsüz kalan Sejuani'nin E yeteneği Yoğun Buz'un taban hasarı 40/90/140/190/240'dan 55/105/155/205/255'e yükseltildi. Bekleme süresi de 8 saniyeye sabitlendi.

Zed:

zed

Zed, orta ve düşük beceri düzeylerinde 2 eşyayla bile çok güçlü olan bir şampiyon ancak yine de güçlendirmeye layık görüldü. Zed'in W yeteneği Canlı Gölge'nin atış hızı 1750'den 2500'e çıkarıldı ve bekleme süresi 22/20/18/16/14 saniyeden 20/18,5/17/15,5/14 saniyeye düşürüldü.

Şampiyonlara gelen önemli zayıflatmalar:

Pyke:

pyke

Pyke, her ne kadar orta koridor olarak oldukça zayıflatıldıysa da hâlâ zayıflatma almaya devam ediyor ancak destek yönünden güçlendirildi. Pyke'ın W'sunun sağladığı hareket hızı azaltıldı ancak Q yeteneği Kemik Zıpkın'ın bekleme süresi azaltıldı ve mana bedeli seviyelere göre şekillendi, erken seviyede daha az mana tüketiyor. E yeteneğinin verdiği hasar da arttırıldı.

Varus:

varus

Varus hem profesyonel arenada hem yüksek beceri düzeyinde oldukça fazla tercih çünkü gereğinden fazla güçlü bir nişancı. Bu nedenle Varus'un Q yeteneği Deşen Ok'un toplam saldırı gücünün %150'sini vurması, toplam saldırı gücünün %125/130/135/140/145'i olarak değiştirildi ve E yeteneğinin taban hasarı erken seviyede düşürüldü.

Wukong:

wukong

Biraz şaka gibi bir zayıflatma olsa da Wukong bu yamada bir zayıflatma aldı. Wukong'un ultisinin havaya savurma süresi 0,75 saniyeden 0,6 saniyeye düşürüldü. Wukong başlı başına şaka gibi güçlü bir şampiyon ancak Riot ultisinin havaya savurma süresinin güçlü olduğunu düşünmüş.

Yeni gelecek kostümler (16 Temmuz 2020):

yeni kostümler

  • Sihir Üstadı Zoe
  • Sihir Üstadı Zoe Prestij Serisi
  • Sihir Üstadı Shaco
  • Sihir Üstadı Kog'Maw
  • Zebani Karthus
  • Zebani Vel'Koz
  • Zebani Kennen
  • Yenilmez Nautilus

Önemli hata düzeltmeleri:

  • Shaco artık yalnızca kopyasıyla yardım ettiği alt etmeler için asist alıyor.
  • Singed'in Q - Zehirli İz yeteneği, artık renk körü modunda maviye dönüşüyor.
  • Volibear Yırtıcı rününü etkinleştirdikten sonra R - Fırtınaçağıran yeteneğini kullandığında artık katledilene kadar tüm yer değiştirme etkilerinden etkilenmez hale gelmiyor.
  • Jhin artık bazı durumlarda Pasif - Suflör yeteneğinin dördüncü atışı yerine E - Esaret Çiçeği kapanı yerleştirmiyor.
112
11
9
7
0
Emoji İle Tepki Ver
112
11
9
7
0