Niantic, Pokémon Go ve Ingress Oyunlarına Hile Hazırlayan Hackerlara Dava Açıyor

10
3
3
2
1
Niantic, Pokémon Go ve Ingress oyunlarının oyunculara haksız avantaj sağlayan hileli versiyonlarının arkasında olan bir grup hackera karşı dava açtı.

Dava, Niantic’in iddiasına göre bir hacker birliği olan ve kendi oyunlarının PokeGo++ ve Ingress++ isminde hileli versiyonlarını piyasaya süren Global++’a açıldı. Bu uygulamalar, kullanıcıların kolayca hile yapmasına olanak veriyor. Geliştirici, ayrıca bu grubun abonelikler satarak uygulamalarından para kazandığını da iddia ediyor. 

Davanın zamanlaması, Niantic’in bir sonraki projesi olan Harry Potter: Wizards Unit’in çıkışı ile çakışıyor. Niantic, Global++’ın çoktan Potter++ isminde bir uygulama oluşturduğunu ve bu uygulamanın oyunun başarısını tehdit ettiğini iddia ediyor. 

Global++’a açılan dava, Niantic’in Pokemon Go’nun çıkışından itibaren bir sorun hâline gelen hilecileri engellemek için yaptığı son hamle. Geliştirici, sahte konum veya hileli uygulamalar gibi üçüncü parti uygulamalarla oyunda hile yapan oyuncuları da yasaklamaya devam ediyor. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/niantic-labs-sues-creators-hacked-pokemon-go/
10
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
3
3
2
1