PS3 Oyuncularını Üzecek iddia: PlayStation 5, Yalnızca PS4 Oyunlarını Destekleyecek

17
10
3
2
1
PlayStation 5 ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgiye göre PlayStation 5, sadece PlayStation 4 konsolu için üretilmiş olan oyunları destekleyecek; yani PlayStation 3 ve daha eski versiyonlar için üretilmiş olan oyunlar, yeni konsolda çalışmayacak.

Oyun konsollarında vakit geçirmeyi sevenler, Sony'den yapılan her açıklamayı can kulağıyla dinliyor çünkü PlayStation 5 artık bir gerçek. Üstün donanım özelliklerine sahip olacağı bilinen ünlü oyun konsolu için yeni bir detay ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre PlayStation 5, geçmişe dönük olarak sadece PlayStation 4 konsoluna ait olan oyunları oynatabilecek. Bilindiği üzere PlayStation 5, çok hızlı bir SSD sistemine ve 8K çözünürlük desteğine sahip olacak.

Ünlü bir teknoloji haber paylaşım sitesi tarafından ortaya çıkarılan bilgiler, iddialarına göre Sony'nin yaptığı bir toplantıda ifade edildi. Daha önce ortaya çıkan bilgilerde PlayStation 5'in, geriye dönük uyumlu olacağı böylelikle kullanıcıların eski konsollarına ait olan oyunları da oynayabilecekleri söylenmişti. Ancak yeni bilgilere göre bu durum beklendiği kadar kapsamlı değil çünkü PlayStation 5'te de PlayStation 4 benzeri bir mimari yapı kullanılacak. Bu da demek oluyor ki daha önce pek çok kez tartışmalara konu olan eski oyunların yeni konsollarda nasıl oynanacağı konusu PlayStation 5'te de yaşanacak. 

PlayStation 4'te AMD tarafından üretilen x86-64 mimarili 'Jaguar' isimli bir işlemci kullanılmıştı. Bu da selefi olan PlayStation 3 konsolu için üretilmiş olan oyunların PlayStation 4'te çalışmamasına neden olmuştu. PlayStation 5'te de buna benzer bir problem söz konusu olacak. Bu konunun ortaya çıkmasıyla birlikte gözler Sony'ye çevrildi.

Kaynak : https://fossbytes.com/playstation-5-backward-compatibility/
17
10
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
10
3
2
1