PUBG Mobile'da 2 Milyondan Fazla Hesap Hile Kullanımı Sebebiyle Engellendi

66
15
6
6
0
Dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından bir tanesi olan PUBG Mobile'da büyük bir temizlik yapıldı. Oyunun Twitter hesabından yapılan açıklamada 2 milyondan fazla hesabın, 1 milyondan fazla cihazın kalıcı olarak engellendiği açıklandı.

Battle Royale türü denildiğinde akla ilk gelen oyunlardan bir tanesi olan PUBG'nin mobil versiyonu olan PUBG Mobile, uzun süredir hile sorunuyla uğraşıyordu. Oyunun geliştirici stüdyosu ise en sonunda bu soruna el atarak geniş kapsamlı bir "temizlik" yaptı.

PUBG Mobile resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, 20 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 273 bin 152 hesabı ve 1 milyon 424 bin 854 cihazı kalıcı olarak engellediğini duyurdu.

PUBG Mobile hile engelleme istatistikleri

pubg mobile hile engelleme istatistikleri

Hesabı askıya alınan oyuncular, yeni bir hesap açarak oynamaya devam edebilecekler. Ancak cihaz engeli yiyen oyuncuların oyunu yeniden oynayabilmesi için farklı bir cihaza indirmeleri gerekecek. Stüdyo, milyonlarca hesaba ve cihaza attığı kalıcı engel sonrası 8 Eylül tarihinde yayınlayacağı sürüm 1.0 güncellemesiyle oyunculara daha iyi grafikler, yeni bir kullanıcı ara yüzü, oyuncu lobisi ve daha sert anti hile önlemleri sunacak.

PUBG Mobile Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada kalıcı olarak engellenen oyuncuların engellenme sebepleri ve oranları da aktarıldı. Buna göre engellenen %12'si hız hilesi, %27'si otomatik hedef alma hilesi, %32'si X-Ray görüş hilesi ve %22'si ise çeşitli diğer hileler kullanmaktan engellendi. Ayrıca alan hasarı ve karakter kozmetiği konusunda hile kullanan oyuncular da oldu ancak bunlar engellenenler arasında %5'ten daha azını oluşturuyordu.

Yukarıda da söylediğimiz gibi PUBG Mobile'da hile sorunu büyük boyutlara ulaşmıştı. PUBG Mobile'ın en çok izlenen etkinliklerinden olan Güney Asya PUBG Mobile Club Open etkinliğinde Hindistan ve Pakistan'dan birçok katılımcı takımda hile tespit edildi. Etkinliği düzenleyen yetkililer, 20 takımı diskalifiye etti ve takım oyuncularına ömür boyu ceza verdi. Yetkililerin soruşturması sonrası geriye sadece 23 takım kaldı ki bu da katılımcıların neredeyse yarısının hile kullandığı anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.thegamer.com/pubg-mobile-bans-2-2-million-accounts-hacking/
66
15
6
6
0
Emoji İle Tepki Ver
66
15
6
6
0