PUBG Mobile, Dev Ödül Havuzuna Sahip Dünya Turnuvasını ve 1.0 Güncellemesini Duyurdu

23
7
2
2
1
Çinli mobil oyun devi Tencent'in bir parçası olan PUBG Mobile, dev ödül havuzuna sahip dünya turnuvası ve birçok yeniliği beraberinde getirecek 1.0 güncellemesini duyurdu. 2 milyon dolar ödül havuzuna sahip olan turnuva, kasım ayının sonlarında başlayacak.

PUBG Mobile'ın yapımcı firması Tencent Games, oyunu daha dikkat çekici kılmak için sık sık özel turnuvalar düzenliyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında geçtiğimiz yıllarda milyonlarca dolar dağıtan Çinli firma, bu turnuvalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. 2 milyon dolar ödül havuzuna sahip olacak turnuvanın, önümüzdeki kasım ayında başlaması planlanıyor.

Geliştirici ekip, dev ödül havuzuna sahip bu turnuvanın öncesindeyse büyük performans artışı ve diğer avantajlar vadeden 1.0 güncellemesini yayınlayacak. Yapılan açıklamada güncellemenin 8 Eylül'de yayınlanmasının planlandığını belirten ekip, güncellemenin ayrıca kullanılan cihaza bağlı olarak kare hızında %30'a varan artış ve gecikmede %76'lık bir düşüş getireceğini iddia ediyor.

PUBG Mobile 1.0 güncellemesi, büyük değişiklikleri beraberinde getirecek:

PUBG Mobile Dünya Turnuvası

Yeni güncellemeyi bir basın bülteniyle duyuran PUBG Mobile ekibi, yeni güncellemenin neler getireceğine de değindi. Açıklamalara göre karakter iyileştirmeleri, oyun içi grafik geliştirmeleri, geliştirilmiş çevre efektleri, interaktif lobi, tamamen yeni bir arayüz, geliştirilmiş sistem animasyonları ve çok daha fazlası 1.0 güncellemesiyle birlikte PUBG Mobile'a eklenecek.

PUBG Mobile'ın tek bir etkinlik için bu zamana kadar verdiği en büyük ödül havuzuna sahip olan PUBG Mobile Global Championship ise Amerika, Avrupa, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Çin'in en iyi takımlarını 2 milyon dolarlık ödül için karşı karşıya getirecek. Kasım ayının sonunda başlayacak olan turnuvaya izleyici kabul edilip edilmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Analiz firması Sensor Tower'a göre PUBG Mobile, 2018 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana dünyadaki en başarılı oyunlardan biri haline geldi ve geçen yıl elde edilen 1,3 milyar dolarlık gelirle orijinal PC versiyonunu geride bıraktı. Oyunun şu anda 600 milyondan fazla indirilmesi ve Çin anakarası hariç 50 milyon aktif oyuncusu bulunuyor. Çin'de sansür gereği Game for Peace adıyla yeniden markalanan oyunun, ülkede 150 milyon aktif oyuncusu daha bulunuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/24/21399585/pubg-mobile-update-esports-tournament-2-million
23
7
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
2
2
1