Samsung Galaxy Fold'un Bataryası Beklentilerin Ötesinde

32
8
5
3
1
Samsung'un piyasaya sürmek için hazır olduğu katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold, yapılan kullanım testlerinde iyi bir performans yakaladı.

Samsung, katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu Galaxy Fold'un bataryasını diğer telefonlarına göre 380 mAh artırarak 4.380 mAh haline getirmişti. Telefonun çift ekranlı oluşu ise kullanıcıların batarya performansının düşük olacağını düşünmelerine yol açmıştı fakat durum beklendiği gibi olmadı. Galaxy Fold'un test dahilinde kullanılmasının ardından paylaşılan ekran görüntüsüne göre durum umut verici.

Görülebileceği üzere tam şarjlı Galaxy Fold, 14 saatlik kullanım imkanını sunabiliyor. Bu sonuçlar elde edilirken, yaklaşık 2 saat kullanılan Google Chrome ve 1.5 saat kullanılan Twitter göze çarpıyor. Bu rakamlar ortalama bir kullanıcı için günlük Twitter ve Google Chrome kullanım saati olarak kabul edilebilir. Telefonun büyük ekranı göz önünde bulundurulduğunda bu süre gayet makul gibi geliyor. Ancak kullanıcıların çok büyük bir bölümünün kullandığı Instagram ve WhatsApp uygulamasının bu testler sırasında kullanılmamış olması, bu sürenin daha kısa olacağını kesin bir şekilde ortaya çıkarıyor.

Bu teste göre ekranın değişmiş olması, aslında telefonun batarya kullanım süresini hiç etkilemiş gibi durmuyor. Bunun sebebi ise Galaxy Fold'un Snapdragon 855 işlemci kullanması. Bilindiği üzere Samsung, amiral gemisi telefonlarından olan Galaxy S10'larda Snapdragon kadar verimli olmayan Exynos 9820 kullanılmıştı. Samsung, Galaxy Fold'daki ekran boyutundan kaynaklanan farkı, işlemciyi değiştirerek çözebilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/04/18/early-galaxy-fold-battery-life-promising
32
8
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
32
8
5
3
1