Samsung Galaxy Fold'un Ekranı, Daha Satışa Çıkmadan Bozuldu

92
16
9
8
2
Samsung'un katlanabilir ekran özelliğine sahip ilk telefonu Galaxy Fold, bir iki günlük kullanım sonucunda bozuldu.

Bilindiği üzere Samsung, kısa bir süre sonra katlanabilir ekrana sahip olan ilk telefonunu piyasaya sürecek. Ülkemizde ön kayıtlarına başlanmış olan Galaxy Fold'un fiyatı ise 2.000 dolar (vergisiz fiyatı yaklaşık 11.500 TL) seviyelerinde olacak. Telefon henüz dünyanın hiçbir yerinde satılmadı ancak Samsung tarafından 3 farklı teknoloji uzmanına test etmeleri için verildi. Henüz iki günü bile tamamlamayan kullanım sonrasında ise katlanabilir ekran bozuldu.

CNBC'de çalışan teknoloji uzmanı Steve Kovach, yaşadığı soruna ilişkin bir video paylaştı. Test için kullandığı Galaxy Fold'un menteşelerinin telefona baskı yaptığını ve telefonda ölü piksellerin ortaya çıktığını ifade etti. Kullanımına bu şekilde devam ederken de menteşelerin ekrana yaptığı baskı sonucunda OLED ekranın kırıldığı belirtildi. 

Bir diğer kullanıcı ise test etmekte olduğu Samsung Galaxy Fold'u aldığında üzerinde gelen koruyucu jelatinin, ekrana uygun olmadığını belirtti. Genelde yeni bir telefon alan kullanıcılar, daha mağazadan çıkmadan ekran koruyucu jelatin taktırırlar. Fakat bu testlerden sonra, ekran koruyucu jelatinlerin, Samsung Galaxy Fold ile nasıl kullanılacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/reviewers-reporting-galaxy-fold-screen-failure-after-only-1-2-days-of-use/
92
16
9
8
2
Emoji İle Tepki Ver
92
16
9
8
2