Samsung, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Kârı, %933 Arttı!

20
11
5
5
3
Samsung, yılın ilk çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Şirketin kârlılığı, yarı iletken sektöründeki iyileştirmeler nedeniyle artış gösterdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Şirketin yaptığı açıklamalar, yüzlerin güldüğünün açık bir göstergesi. Çünkü Samsung'un geliri de kârlılığı da ciddi anlamda artmış durumda. Bunun temel nedeni ise çip satışları.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, geçtiğimiz üç ayda satışlardan 52,52 milyar dolar kazandı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13'lük artışa denk geliyor. 

Samsung'un kârı, yıllık oranda %933 arttı

Samsung

Samsung'un açıklamasına göre firmanın geçtiğimiz üç aydaki faaliyet kârı, 4,88 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Bu tutar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine dönemine yüzde 933 civarı bir yükselişe denk geliyor. Bu arada; 2023'ün son çeyreği ile 2024'ün ilk çeyreği arasındaki kârlılık artışı, yüzde 134 oldu.

Samsung'un son birkaç yılda sorun yaşamasının ana nedeni hafıza çiplerine olan talebin ciddi düşüş göstermesiydi. Ancak son zamanlarda yarı iletken sektörü iyileşmeye ve satışlar düzelmeye başladı. Tabii ki Galaxy S24 serisinin çıkışı, televizyon gibi diğer ürünlerin satışlarındaki artış da çok etkili oldu. Bunlar sonucunda şirket, finansal olarak iyi bir dönem geçirdi ve 2022'nin üçüncü çeyreğinden beri en iyi kazancını elde etmeyi başardı.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-first-quarter-2024-results
20
11
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
20
11
5
5
3