Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

Tecno Mobile, Türkiye’de Akıllı Telefon Üretimine Başladı

Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayan son Çinli marka olan Tecno Mobile'ın ilk yerli telefonunun lansmanını yarın yapacağı söyleniyor. Tecno Mobile, Türkiye'nin popüler akıllı telefon markalarından biri olmayı hedefliyor.

Tecno Mobile, Türkiye’de Akıllı Telefon Üretimine Başladı

Akıllı telefon üreticilerinin Türkiye'deki yatırımlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Samsung, Xiaomi, OPPO, Vivo gibi Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayan markalar arasında bir başka Çinli teknoloji şirketi olan Tecno Mobile da katıldı.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre Tecno Mobile, İstanbul Pendik’teki tesisinde akıllı telefon üretimine başladı. Türkiye'deki üretim yatırımının büyüklüğünü 25 milyon dolar olarak açıklayan Tecno Mobile, halihazırda eleman alımına da devam ediyor.

Tecno Mobile, Türkiye’de Akıllı Telefon Üretimine Başladı

Tecno Mobile’ın Türkiye distribütörü olan Arena Bilgisayar, bahsi geçen üretim tesisinde ilk etapta 200'den fazla kişiye istihdam sağlayacak. Şirket, personel alım süreçlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi ile iş birliği gerçekleştiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Tecno Mobile'ın Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ilk modelleri Camon 12 Air ve Spark olacak. Şirketin yerli üretim ilk akıllı telefonlarının lansmanını cuma günü (yarın) yapacağı belirtiliyor.

Tecno Mobile, Türkiye’de Akıllı Telefon Üretimine Başladı

Türkiye pazarına Mart 2020 itibarıyla giriş yapan Tecno Mobile, özellikle Afrika kıtasında fazlasıyla popüler bir akıllı telefon markası. Şirket, Türkiye pazarına Camon 12 Air ve Spark 4 Lite modelleriyle giriş yapmış, sonrasında Spark 6, Camon 16 Premier, Pova ve Phantom modellerini de satışa sunmuştu.

Tecno Mobile Pazarlama Stratejileri Direktörü Gaurav Tikoo, Türkiye pazarına giriş yapmalarıyla ilgili olarak daha önce vermiş olduğu bir demeçte Türkiye'de büyük düşündüklerini ifade etmiş ve 2021 yılında yüzde 6-8 pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini belirtmişti.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
F
fatih imza 4 yıl önce
Herkes uzman olmuş bakıyorum. 1-Bu firmalar ülkemizin koyduğu ek vergileri ödememek için yatırım yapıyorlar 2-Çevreyi kirlettikleri yok zaten yaptıkları montaj 3-Ucuz işçi muhabbeti de yalan... Eskiden bu firmalar yüzbinlerce ürünü getirip satıyorlardı, şimdi en azından ülkemizde binlerce çalışan kişiye ekmek oluyorlar artı zamanla parçaların üretimini de yerlileştirebilsek üretim konusunda güvenli bir liman oluruz...Yılda 10 milyon telefon satılan pazarda önemli bir cari açığa sebep olduğunu da unutmayın, üretimin bir kısmı da ihraç edilecek...
S
stevejobsss stevejobsss 4 yıl önce
BİZDE AÇACAZ YAKINDA MERAK ETMEYIN APPLE KULLANMAYA DEVAM DURMAK YOK.
Y
yasa 4 yıl önce
düşünün yani ucuz iş gücü olan çinliler bile türkiyede fabrika kurup daha az maliyete getiriyorlar. Ne hale düştük
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)