Tesla Araçlarını Bu Kadar Güvenli Yapan Özellikler Neler? İşte ''Bunu Bile Düşünmüşler'' Dedirtecek Önlemler

5
1
1
0
0
Tesla araçlarının güvenliği, yenilikçi tasarımları ve ileri teknolojileri sayesinde sıkça gündeme geliyor. Peki Tesla'nın yaptığı elektrikli araçları bu kadar güvenli yapan şey ne?

Tesla, otomotiv endüstrisinde yenilikçi teknolojileri ile bilinirken, güvenlik konusunda rakiplerine olan üstünlüğü ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Araçlarının tasarımından yazılımına kadar her detayı özenle tasarlayan şirket sürücü ve yolcu güvenliğini maksimize etmek üzere güncellemeler yapıyor.

Hadi, hep birlikte Tesla’yı bu kadar güvenli yapan detayları inceleyelim.

Tesla’nın otopilot sistemi güvenlikle ilgili konuların merkezinde yer alıyor.

Bazı argümanlar, bu teknolojinin riskler oluşturabileceğini öne sürse de yapılan araştırmalar Tesla araçlarıyla ilgili olarak olumlu veriler sunuyor. Örneğin, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından 2017'de yapılan bir araştırma, otopilot fonksiyonuna sahip Tesla araçlarının milyon mil başına 0.8 oranında kaza ile karşılaştığını öne sürerken otopilotsuz araçlarda milyon mil başına 1.3 oranında kaza olduğunu idda ediyor. Bu da, otopilotun kazaları %40 oranında azalttığı anlamına geliyor.

Araç çarpma bölgesi oluşturarak kazalarda yaralananları koruyor. 

Tesla Model 3, özellikle büyük bir ön çarpma bölgesi ile tasarlanmıştır. Bu tasarım, aracın çarpma sırasında karşılaşabileceği enerjinin büyük bir kısmını etkili bir şekilde emiyor ve yolcuların güvenliğini maksimum düzeyde korumayı amaçlıyor. Bu yenilikçi özellik, Tesla Model 3'ü aynı segment araçlardan ayıran önemli bir güvenlik avantajı olarak öne çıkıyor.

Tesla araçları, yan çarpışma durumlarında da ekstra bir güvenlik sergiliyor. 

Tesla'nın rijit batarya isimli batarya paketi aracın alt kısmında bulunuyor ve çarpışma anında aracın yapısını güçlendirmeye de yardımcı oluyor. Bu sayede, çarpışan nesnelerin aracın kabinine derinlemesine girmesi engelleniyor bu da yolcular için ekstra bir koruma katmanı sağlıyor.

Ek olarak Tesla'nın rijit batarya paketinin sunduğu bu ekstra koruma, yan hava yastıklarının performansına da olumlu anlamda etki ediyor. 

Aracın yan dönme riski için de ekstra güvenlik yapısı mevcut.

Tesla araçlarının düşük merkez ağırlığı, yan dönme ile oluşan kazalarının riskini önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, aracın genel tasarımı ve yapısal sertliği, bir Tesla'nın yan dönme kazası yaşaması durumunda bile araçtakilerin yaralanma ihtimallerini minimalize etmeyi hedefliyor. 

Tesla’nın özel bir güvenlik yükseltme sistemi de bulunuyor.

Tesla, yolcularının güvenliğini yazılım güncellemesiyle artırabilen tek araç üreticisi olarak öne çıkıyor. Bu teknoloji ile birlikte yapılan yazılımsal düzenlemeler ek güvenlik desteklerini sağlayabiliyor. Bu sayede, Tesla geleneksel otomobil üreticileri üzerinde benzersiz bir avantaja sahip olarak bu alandaki gücünü pekiştiriyor.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz:

Kaynaklar: Drivemag, EVANNEX
5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0