Uyku Sorununu Kökten Çözmeyi Vadeden Kulaklık Seti: Modius SLEEP

13
3
1
1
0
İrlanda merkezli bir firma, uyku sorunu yaşayan kişiler için geliştirdiği yeni kulaklık setini duyurdu. Bu set, uyumadan yarım saat önce takıldığında beyindeki uyku nöronlarını harekete geçiriyor.

Uyku, tüm insanların en yayın problemlerinden bir tanesi. Uykusuz kalınan gecelerin sabahında yaşanan sorunlar, çoğu zaman gün boyu etkisini sürdürüyor ve adeta hayatı zehir ediyor. Bilim insanları da bu durumun farkında ve yıllardır uyku problemlerinin önüne geçebilmek için çalışıyorlar. Yeni geliştirilen bir kulaklık seti ise uyku probleminizi kökünden çözeceğini vadediyor.

İrlanda merkezli "Neurovalens" isimli bir şirket tarafından geliştirilen bu yüksek teknoloji ürünü kulaklık seti, kulaklarınıza herhangi bir ses göndermiyor. Bu set, doğrudan beyninize bazı elektriksel sinyaller göndererek daha rahat uyuyabilmenizi sağlıyor. "Modius SLEEP" olarak isimlendirilen bu ürün, uyku düzeninizi ilaçlar yerine sinirbilimiyle dengeliyor.

Karşınızda Modius SLEEP

Modius SLEEP

Görmekte olduğunuz bu ürün, genel görünüm itibarıyla bir kulak üstü kulaklığı andırıyor. Fakat bu ürün tam olarak bir kulaklık değil ve yatmadan yarım saat önce takmanız, gece boyunca kaliteli ve deliksiz bir uyku çekmenizi sağlıyor. Modius SLEEP beyninize gönderdiği elektriksel uyarılarla uyku nöronlarını uyarıyor. Bu da hem daha kısa bir uykuya dalış süresi hem de daha ağır ve kaliteli bir uyku anlamına geliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sinirbilimci Dr Jason McKeown, yeni ürünlerinin gücünü, beynin en önemli bölümlerinden bir tanesi olan hipotalamustan aldığını söyledi. Sağlıklı bir uyku için yan etkisi olan ilaçların tek çare olmadığını vurgulayan McKeown, Modius SLEEP'in bunu yan etkisi olmadan sağladığını ifade etti. 

Modius SLEEP

Neurovalens, geçtiğimiz dönemlerde de benzer bir projeye imza atarak insanlara sağlıklı bir şekilde kilo verdirten bir ürün ortaya çıkartmıştı. Şirket şimdi de bu ürünüyle uyku problemi olan insanlara umut olacağını söylüyor. Şirket, yeni ürününü geliştirebilmek için ABD'nin popüler kitlesel fon platformlarından Indiegogo'yu kullanıyor. Eğer bu ürünle detaylı bilgi almak ve bağış yapmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/11/12/high-tech-new-headset-promises-to-help-you-sleep-better-11083456/
13
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
1
1
0