11
5
4
4
2

Eğer sizler de sağlam bir oyuncuysanız, kaliteli donanımlara sahip bilgisayar kasası ile beraber yüksek performans gösteren bir monitöre ihtiyacınız olduğunu bilirsiniz. Son yıllarda monitör sektörü, 24-27 inç boyutlarında 2K - 4K kalitesinde panellere geçiş yapmaya başladı. Bu tarz monitörler pahalı olsa da, FULL HD monitörlere nazaran fiyatı kadar büyük bir ekti yaratmıyordu.

Bugün, yalnızca çözünürlük değil boyut olarak da oyuncuların ilgisini çeken bir monitörü inceledik. Samsung’un geliştirdiği oyuncu monitörü, 49 inç gibi devasa bir boyuta sahip. Bu devasa boyutunu ise 16:9 standart formattan değil, 32:9 gibi süper geniş açılı paneliyle sağlıyor. Geniş açıya sahip olan bu monitör, oyun oynarken çok daha fazla alanı görmenize ve bu sayede karşınızdaki rakiplerinizden her zaman bir adım önde olmanıza yarıyor. Normalde sağa veya sola dönmeden göremeyeceğiniz yerleri rahat bir biçimde görmenizi sağlayan bu monitör, boyutu dışında donanım özellikleriyle de oyuncular için tasarlandığını kanıtlıyor.

3840x1080p çözünürlükle gelen monitör, oyuncu ekipmanlarında görmeye alıştığımız 1 ms’lik tepkime süresine sahip. Bu tepkime süresini 144 hz’lik yenileme hızıyla daha da güzel hale getiren monitör; HDR, Quantum Dot gibi özellikleriyle daha kaliteli bir görümün de sunuyor.

Monitörün özellikleri çok başarılı olsa da, konu fiyata gelince biraz sıkıntı çıkabilir. 7900 TL fiyat etiketine sahip monitör, parası bol olan oyuncular veya video editleme gibi işlerle uğraşan profesyonel kişiler tarafından tercih edilebilir.

11
5
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
11
5
4
4
2