Öğrencisine Taciz Mesajları Atan Öğretmen Tutuklandı!

4
0
0
0
0
Alanya’da bir ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenin 16 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu Messenger konuşmaları ortaya çıktı. Öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medya iyidir, hoştur diyoruz ama o kadar ucu açık bir dünya ki karşımıza ne tipte insanların çıkacağını kestiremiyoruz. Yaşını başını almış insanlar dahi basit bir şekilde kandırılabiliyorken yaşı küçük olan kız kardeşlerimiz de bu tarz niyeti kötü insanlar tarafından ‘av’ gibi görülebiliyorlar. Bunun son örneği geçtiğimiz hafta Alanya’da yaşandı.

Tosmur Mahallesi’ne bağlı bir ilköğretim okulunda yaşanan olayda kardeşini okula götüren S.Ö., okulun kantininde oturduğu sırada yanına yaklaşarak birlikte çay içme teklifi ettiği A.K.’nın bu teklifini kabul etti. Daha sonra S.Ö.’yü odasına götüren A.K.’nın kızın saçlarını okşayıp öptüğü iddia edildi, zira Messenger üzerinden aralarında geçen konuşmalar da bunu doğrular nitelikte. Durumu fark eden kızın ailesi, bu konuşmaları kanıt olarak polise sunarak sanıktan şikayetçi oldular. A.K., savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yukarıdaki konuşmalar dışında A.K.’nın ayrıca kıza ‘Sevgilim olur musun?’, ‘2 yıl daha beklersen 18 yaşına girersin, ben de eşimden boşanıp seninle evlenirim’ şeklinde yazılar yazdığı tespit edilmiş. 

Burada ebeveynlere gerçekten büyük iş düşüyor. Onlara birer arkadaş gibi yaklaşıp kimlerle ne tür konuşmalar yaptıklarını öğrenerek bu tarz olası tehlikeleri önceden fark edebilirler. 'Sosyal medya kullanımının yasaklanması' yerine bu yaklaşımın daha uygun olacağını düşünüyorum.

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0