2. El Otomobil Sitelerine Açılan Soruşturmanın Nedeni Hakkında Sürpriz İddia

9
6
2
2
1
Arabam.com, Vava Cars, Letgo ve Araba Sepeti'ne yönelik soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın neden açıldığına ilişkin iddialar ilk kez gündeme geldi.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Türkiye'de hizmet veren dört ikinci el araç satış platformuna soruşturma açıldığından bahsetmiştik. Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamada Arabam.com, Vava Cars, Letgo ve Araba Sepeti'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal etmiş olabilecekleri belirtilmişti. Bu madde, şirketlerin iş birliği içerisinde hareket etmelerinin yasak olduğunu belirtiyordu.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre soruşturmanın nedeni belli oldu. İddialara göre şirketler, centilmenlik anlaşması yaparak Google reklamlarına oynadılar ve anlaşmalı olarak üst sıralara çıktılar. Bu iddianın gündeme gelmesiyle birlikte de Rekabet Kurumu'nun soruşturması başlatıldı.

Vatandaşın zarar edip etmediği de incelenecek

Rekabet Kurumu soruşturma

Edinilen bilgilere göre soruşturma açılan dört şirket, Google'daki anahtar kelimeleri ortaklaşa seçerek reklam verdiler ve birbirleriyle rekabet etmeden diğer platformlardan üst sıralarda olmayı başardılar. Rekabet Kurumu, bu durumun araba arabayan vatandaşları nasıl etkilediğini araştıracak. Eğer vatandaşın zarar ettiği anlaşılırsa, dört şirkete de büyük cezalar verilecek gibi görünüyor.

Rekabet Kurumu'nun Arabam.com, Vava Cars, Letgo ve Araba Sepeti'ne yönelik soruşturmasındaki diğer detaylar bilinmiyor. Ancak konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanırsa, sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

Kaynak : https://www.sabah.com.tr/ekonomi/araba-satan-4-siteye-sorusturma-anlasarak-googleda-one-ciktilar-6108466
9
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
6
2
2
1