Kaspersky Lab Açıkladı: 2018'de Dolandırıcılık Saldırıları İkiye Katlandı

2
1
1
0
0
Kaspersky Lab tarafından yayınlanan rapora göre, internetteki dolandırıcılık saldırıları 2018'de bir önceki yıla göre ikiye katlandı.

Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre internet ortamında gerçekleştirilen dolandırıcılık saldırılarında 2018 yılı, bir önceki yılı ikiye katladı. Kaspersky Lab tarafından yayınlanan rapora göre şirketin dolandırıcılık önleme sistemi, geçtiğimiz sene 482 milyon saldırıyı önledi.

İnternet ortamında dolandırıcılığın birçok farklı yöntemi ve birçok farklı amacı bulunuyor. Kimlik avı yapmayı hedefleyen sayfalar, genellikle güvenilir veya popüler bir sayfanın benzeri olarak oluşturuluyor ve kullanıcıların rahatça kişisel bilgilerini girmelerini sağlıyor.

Bu tarz saldırıların sonuçları, para kayıplarından büyük şirketlerin zor durumlara düşmesine kadar gidebiliyor. Kötü amaçlı bağlantılar veya ekler kullanan kimlik avı saldırıları, kuruluşlara yönelik saldırılar için genellikle ilk adım olarak kullanılıyorlar.

Saldırıların yükselişi

Saldırıların 2018’deki yükselişi, aslında 2016 ve 2017’deki yükseliş trendinin devamı niteliğinde. Bu yıllarda da bir önceki yıla göre %15’lik bir artış yaşanmıştı.

Kaspersky Lab tarafından tespit edilen saldırıların %44’ü; bankalar, ödeme sistemleri ve çevrimiçi mağazalar gibi finans kuruluşlarına yönelik saldırılardı.

Saldırıların en çok gerçekleştiği ülkelere bakıldığındaysa, Brezilya %28’le ilk sırada bulunuyor. Onu takip eden Portekiz’de bu oran %23 (Portekiz 2 sene önce 7. sırada bulunuyordu). Bir önceki senenin 2. olan Avustralya ise bu yıl %21 ile 3. sırada yer aldı.

Kaspersky Lab’den güvenlik araştırmacısı Tatyana Scherbakova, yaşanan bu artışın sebebinin özel etkinlikler (indirim günleri vb.) olduğunu dile getiriyor.   

Kaynak : https://www.techradar.com/news/phishing-attacks-more-than-doubled-in-2018
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0