Airbus'ın Yeni Uçan Taksisine Ait Olan Mükemmel Kokpit

26
3
3
3
1
Havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Airbus'ın 2016 yılında başlatmış olduğu Vahana projesi kapsamında, üzerinde çalışılan uçan taksinin kokpit tasarımı tamamlandı. Otomatik pilota sahip olan uçan taksinin, geliştirme süreci devam ediyor.

Devasa uçaklarıyla bilinen Airbus, 2016 yılında uçan bir taksi üzerinde çalışacağını duyurdu. Vahana ismi verilen bu proje ile üretilmek istenen araç, ciddi anlamda kendine hayran bırakacak cinstendi. Gelinen 3 yıllık çalışmaların ardından, bu uçan taksinin prototipi neredeyse hazır denilebilir. 2019 yılının başlarında başarılı bir uçuş gerçekleştiren uçan taksinin, şimdi de kokpit tasarımı tamamlandı.

Uçan taksinin kokpit görüntüleri, Vahana'nın geliştirici ekibi tarafından paylaşıldı. İşte uçan taksinin kokpiti;

Bu kokpiti gördükten sonra diyeceğiniz ilk şeyin "Bu nasıl uçurulacak hiç bir kontrol ünitesi yok?" Bu soruyu sormakta haklısınız hemen açıklayalım. Bu uçan taksinin otomatik bir pilotu bulunuyor. Yani kendi kendine uçuyor. Size kalan tek şey önünüzde bulunan geniş görüş açılı kokpit camından etrafı seyretmek ve isterseniz de önünüzde bulunan yüksek çözünürlüklü ekrandan yolculuk bilgilerinizi takip etmek.

Bir telefon uygulaması yardımıyla çağırılan uçan taksi, çağıran kişinin en yakınında bulunan boş bir araziye iniş yapacak şekilde tasarlandı. Ancak bu bağlamda ciddi bir eksiği bulunuyor. Şöyle ki; bu uçağa binmek için gerekli olan bir ekipman, henüz Airbus tarafından geliştirilmedi. Yani uçak bir yere iniş yaptığı zaman, içine binmek şu an için mümkün değil. Fakat Airbus'ın bu konuda muhakkak bir düşüncesi vardır diyebiliriz.

Bu uçan taksinin geliştirilmesinin tamamlanması için hala çok uzun bir test süreci var. Ancak Airbus'ın sadece bir kaç yıl içerisinde gelmiş olduğu bu nokta, taşımacılık sektörünün gelecekte nasıl olabileceği konusunda bilgiler veriyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/22/airbus-vahana-flying-taxi-interior/
26
3
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
3
3
3
1