Amacı Olmayan Grup Filminin Kadrosu ve Vizyon Tarihi Belli Oldu: İşte İlk Detaylar

48
17
14
6
2
Türkiye’nin en samimi sosyal medya topluluğu Amacı Olmayan Grup (AOG), film oluyor. Uzun bir süredir üzerinde çalışmalar yürütülen filmin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi belli oldu. Film çekim süreci ve nasıl bir hikâyeyi aktaracağı konusunda arkadaşımız Onur Asrak ile konuştuk.

İnsanları aynı “amaçlar” doğrultusunda bir topluluk olarak bir araya getiren, bunu yaparken samimi ve sıcak bir ortam sağlayan çok az şey var. Sosyal medyanın tüm bu samimiyeti ve sıcaklığı hayatımızdan çıkardığı söylenirken, bu söylentileri Türkiye için tam tersine çeviren, insanlar arasında büyük büyük bağlar kuran bir topluluk var: Amacı Olmayan Grup ya da AOG.

Bundan 6 yıl önce kurulan AOG, kısa sürede platformlar arası bir topluluk halini aldı. Üyesi olan ya da olmayan çok sayıda insana ulaşmasını nedeni ise içinin dışının bir olması. Hal böyle olunca gülünecek pek çok an, yaşanacak çok fazla şey, anlatılacak yüzlerce hikâye birikiyor.

Bundan 1,5 yıl önce Çakallarla Dans serisinin arkasındaki yapım şirketi Sugarworkz ile bir araya gelen AOG; az önce bahsettiğimiz tüm o hikayeleri, aynı sıcaklık ve samimiyetle beyaz perdeye aktarma kararı almıştı. Aradan geçen zamanda filmin tüm detayları planlandı. Grubun kurucularından olan ve uzun yıllardır bizimle birlikte çalışan Onur Asrak, “Basit bir fenomen filmi olmayacak” sözünü tutacaklarını söylüyor.

Amacı Olmayan Grup filmi bize ne anlatacak?

()

Çetin ailesinin hayatta herhangi bir amacı olmayan oğulları Onur’un ve dostu Sercan’ın hikâyesine odaklanacağız. Her İkisi de aileleri ve toplumla olan ilişkileri yüzünden sorunlar yaşayan bir çocuk olarak karşımıza çıkacaklar. Onların hayatındaki amacını nasıl bulduklarını, ailesi ve toplumla aralarını nasıl düzelttiklerini göreceğiz.

Daha önce Çakallarla Dans ve Görevimiz Tatil gibi filmleri yöneten Murat Şeker, AOG filminin yapımcılığını üstlenecek. Yönetmeni ise ünlü senarist Ali Tanrıverdi olacak. Filmin senaryosunu ise aynı zamanda iki yakın arkadaş olan Tanrıverdi ve Şeker ele alacak.

()

Gelelim AOG’un oyuncu kadrosuna… AOG’un kurucuları Onur Asrak ve Sercan Aycan, filmde kendilerini oynamayacaklar. Sadece şu an açıklamadıkları sürpriz bir sahnede, bambaşka karakterler olarak karşımıza çıkacaklar. Filmde Onur’a Sarp Bozkurt, Sercan’a ise Ali Barkın hayat verecek. 

Kırgın Çiçekler dizisiyle adını duyuran Çağla Irmak, annesi Hülya Gülşen Irmak, Gamze Karaduman ve Çakallarla Dans filmiyle efsaneleşen ünlü oyuncu Hakan Bilgin filmin kadrosunda yer alacak.

Amacı Olmayan Grup filminin çekimleri Eylül 2019’da İstanbul’da başlayacak. Film, Şubat 2020’de vizyona girecek.

48
17
14
6
2
Emoji İle Tepki Ver
48
17
14
6
2