Apple, Arama Sonuçları Sıralanırken Nelerin Dikkate Alındığını Paylaştı

9
8
1
0
0
ABD merkezli Apple, güncellediği 'Applebot hakkında' sayfasına Apple Arama'nın internet arama sonuçlarını sıralarken nelere dikkat ettiğini paylaştı. Şirket, sayfada Applebot hakkında daha fazla detaya da yer vermeye başladı.

İnternette bir arama gerçekleştirdiğimizde karşımıza çıkan sonuçlar, kullandığımız platforma göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun sebebiyse her platformun arama sonuçlarını sıralarken farklı faktörleri ele almasıdır. Peki Apple'da bu arama sonuçları neye göre sıralanıyor?

Apple, son zamanlarda kendi web gezgini olan Applebot'un hakkında sayfasında yeni bir güncelleme yaptı. Bu güncellemeyle birlikte şirket, Applebot'un internet arama sonuçlarını nasıl sıraladığı hakkında da bilgi verdi. Şirket, Apple Arama'nın internet arama sonuçlarını temel olarak 5 farklı faktöre dayayabileceklerini söyledi.

Apple Arama, sonuçları neye göre sıralıyor?

apple

Apple, Applebot'un hakkında sayfasında yaptığı güncellemeyle birlikte sayfanın en son kısmına 'Arama sıralamaları hakkında' isimli bir bölüm ekledi. Şirket, bu bölümde Apple Arama'nın arama sonuçlarını sıralarken neleri hesaba kattığını paylaştı. Buna göre Applebot, arama sonuçlarını şu faktörlere göre sıralıyor:

  • Arama sonuçlarıyla olan kullanıcı etkileşimlerinin toplamı
  • Web sayfası konularına ve içeriklerine göre, arama terimlerinin alaka ve eşleşme düzeyi
  • Web'deki diğer sayfalara ait bağlantıların sayısı ve kalitesi
  • Kullanıcı konumu tabanlı sinyaller (yaklaşık veriler)
  • Web sayfasının tasarım özellikleri

apple

Apple, arama sonuçlarının sıralanması esnasında Applebot'un dikkate aldığı şeyleri açıklasa da önemli bir nokta hakkında da bilgilendirmede bulundu. Şirket, yukarıda sıralanan faktörlerin arama sonuçlarının sıralanmasında belirlenen bir öneme sahip olmayacağını yazdı.

21 Temmuz tarihinde güncellenen Applebot hakkında sayfası, yalnızca arama sonuçlarının sistemi hakkında da bilgi sunmuyor. Apple, güncellediği sayfaya Applebot hakkında daha fazla bilgiyi de yerleştirdi. Şirket, robots.txt yönergeleri, kullanıcı aracısını doğrulama ve Applebot'u tanımlama gibi bilgileri hakkında sayfasında barındırmaya başladı.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2020/07/apple-provides-information-on-how-it-ranks-web-search-results.html
9
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
8
1
0
0