Apple, Hindistan'da iPhone 11 Üretmeye Başladı

30
11
7
4
2
Apple, Hindistan'da bulunan Foxconn fabrikasında iPhone 11 üretmeye başladı. Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı tarafından doğrulanan bu gelişme, özellikle Hindistan'daki tüketicilerin yüzlerini güldürebilir.

Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın Hindistan'daki Foxconn fabrikasında iPhone 11 üretimine başladığını duyurdu. Bu gelişme, Apple'ın yakında üretim konusunda Çin'e daha az bağlı bir şirket olabileceğini gösteriyor.

Aslına bakacak olursak Apple, Hindistan'da zaten iPhone XR üretimi gerçekleştiriyordu. Ancak şimdi iPhone 11 üretiminin de başlamış olması, ilerleyen dönemde Apple'ın üretim konusunda Hindistan'da daha fazla iş yükleyebileceğini gösteriyor.

iPhone 11

Apple'ın Hindistan'daki telefon üretimini artırması, şirketin pazar payını önemli derecede etkiliyor. Zira Apple, Hindistan'da ürettiği akıllı telefonlarda yerel müşterileri için yüzde 22'lik bir vergi avantajı sağlıyor. Bu da Güney Asya ülkesindeki iPhone satışlarını doğrudan etkiliyor. Hindistan'ın 1 milyarı aşan mobil kullanıcı sayısıyla Çin'in ardından en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olduğunu düşünürsek buradaki iPhone satışlarının artmasının Apple'ın küresel pazar payını da etkilediğini ifade edebiliriz.

Apple, Hindistan'da ürettiği ürünleri ilk başta yalnızca Hint müşterilerine sunacak olsa da ilerleyen dönemde diğer ülkelerde de Hindistan'da üretilen iPhone 11'lerin satışları başlayacak. Bu modellerin global satışlarında herhangi bir fiyat farkı olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/318170/apple-iphone-11-made-in-india.html
30
11
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
30
11
7
4
2