Apple, iOS 14 Beta 3 Dahil Tüm İşletim Sistemlerinin Yeni Betasını Yayınladı

18
6
4
2
1
Apple, yeni işletim sistemlerinin üçüncü beta sürümünü bugün yayınlamaya başladı. iOS'un yanı sıra iPadOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin üçüncü beta sürümleri de yayınlandı.

Apple, geliştiricilerin test etmesi için iOS, iPadOS, watchOS ve tvOS gibi işletim sistemlerinin 3. Beta sürümlerini yayınladı. Geliştiricilerin uygulamalarını geliştirirken yeni teknolojilere adapte olmasını ve uygulamaları yeni platformların tüm avantajlarından faydalanması için yayınlanan beta sürümlerde yenilikler de ortaya çıktı.

Açıklanan değişikliklere göre sistemde iyileştirmeler ve performans geliştirmeleri 3. Beta içerisinde yer alırken iOS 14'ün 3. Betası içerisinde daha da dikkat çekici bir değişiklik görüldü. Hatta yeni güncellemeyi indiren kişilerin telefonlarını bozduklarını düşündüğünü bile söyleyebiliriz.

3D Touch özelliği geçici olarak kaldırıldı

iOS 14 Beta 3

2015 yılında iPhone 6S ile birlikte tanıtılan ve iPhone XR'a kadar görmeye devam ettiğimiz 3D Touch özelliği, iOS'un yeni beta güncellemesiyle birlikte telefonlardan kaldırıldı. Birçok kullanıcı yeni güncellemeyi eleştirmeye başlarken özelliğin Beta 4 veya ileri bir sürümle geri getirileceği de açıklandı. Bu da kullanıcılar için büyük bir rahatlama sağladı.

Haberimizin başında da bahsettiğimiz gibi hata düzeltmeleri ve performans geliştirmeleriyle birlikte gelen iOS 14'ün 3. Betası 696,7 MB'lık bir boyutla geliştiricilerin karşısına çıktı. Giriş Ekranı widget'larını, Uygulama Kitaplığını, güncellenmiş mesajları ve birçok farklı özelliği içerisinde barındıran güncelleme, geliştiriciler tarafından indirilmeye başlandı.

18
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
6
4
2
1